Friday, December 29, 2017

TRIP SHAKLEE: STAR CRUISE LIBRA PART 4

Assalamualaikum semua and Hye

Okay bersambung lagi daripada entry yang lalu, yang nih last part of my Star Cruise Libra trip with Shaklee.


Untuk hari ke-4, kami telah turun ke Pulau Pinang dan fokus utama ialah nak jalan-jalan cari makan :)


Breakfast dulu pagi di Four Seasons. Nampak tak sachet Collagen tu? Haa Yana memang kalau travel wajib tau bawa Collagen nih. Sangat membantu dalam mengekalkan kelembapan kulit dan mengatasi masalah sunburn. Seharian kat Phuket semalam pun Alhamdulillah kulit Yana tak sunburn sangat. So for those yang kulit jenis sensitif atau senang sunburn, Collagen nih memang terbaik.

Untuk lebih info berkenaan Collagen boleh baca di sini:



4 hari atas cruise saiz pipi pun bertambah dengan dahsyatnya!


Husband pun naik badan sebab asyik makan jer :P


With my downline, Rozanna :) Congratulations Nana sebab dapat 2 tiket untuk trip Shaklee kali nih, dapat bawa Husband sekali.


Dua dua nama Nana, tapi seorang downline dan seorang lagi upline :)


Penyelamat sepanjang beberapa hari sibuk berjalan ke sana sini. Performance Drink nih memang sangat membantu untuk mengurangkan rasa dahaga, memberikan lebih tenaga dan mengelakkan kita dehydration. Nak purchase secara online boleh click link di bawah :)



The Husbands, sementara menunggu waktu untuk keluar daripada cruise.

Welcome to Penang! Feeling macam tourist sangat :D


Baru sampai kat Port Swettenhem. Ada bas yang dah menanti untuk bawa kami jalan-jalan di sekitar Penang.


Sky Tower, beratur nak naik lif untuk sampai ke atas.


Orang semua beratur nak jalan atas cermin tu. Kena pakai sarung dekat kasut mungkin nak jaga kebersihan kalau tak sure cermin tu kotor dah.


Pemandangan dari Sky Tower.


Chill dulu sambil tunggu kurang sikit orang yang beratur.


Our turn. Sesungguhnya Yana memang gayat maka Yana tengok depan jer tak tengok langsung kat bawah :P


With my super upline and the President of Shaklee Malaysia.

Kalau pergi Penang, tak lengkap rasanya kalau tak pekena Nasi Kandar kan? Dulu pergi Penang dengan family makan kat Kayu Nasi Kandar, kali nih cuba yang Line Clear pulak. 

Boleh tahan juga, tapi Yana lagi prefer Kayu Nasi Kandar sebab yang Line Clear nih rasa rempah dia kuat sikit. Siapa suka kari kaw for sure suka :)


NASI KANDAR LINE CLEAR.


Besar betul kepala ikan!


Penuh pinggan dia letakkan.

Yana ambil sotong + telur sotong dengan ayam goreng. Sedap!

Selepas makan, sambung jalan-jalan dekat Bazaar Chowrasta. Tapi lupa nak ambil gambar sebab dah kenyang dan mengantuk. Yana just beli jeruk sikit dengan souvenirs.

Lebih kurang pukul 5 pm dah balik ke port dan naik cruise semula. Malam tu dinner makan buffet dekat the Mariners. Lepas makan ada sesi offline coaching dengan group Spectacular. Malam akhir baru coaching, sebab awal-awal Master Nana bagi chance mood holiday :D


My Spectacular family, sayang semua lillahita'ala :)

Esoknya kami sampai dan keluar daripada cruise awal sekitar jam 8.30 pagi. Thank you very much to Shaklee Management Team for everything, everything was perfect! Staff semua sangat membantu sepanjang trip dan kami memang enjoy sangat-sangat trip kali nih. Actually semua trip Shaklee memang best dan tak pernah menghampakan :')

Thank you for reading, this is the last part of my Star Cruise Libra trip.

Untuk anda belum pernah mendaftar sebagai ahli dan anda ingin menjadi sebahagian daripada my Shaklee family, boleh hubungi Yana terus menerusi whatsapp di 016-2099703. InshaaAllah Yana akan bantu untuk anda juga sama-sama berjaya dengan bisnes Shaklee.

Till then, Wassalam.


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com