Tuesday, November 21, 2017

Produk Penjagaan Bayi Organik : SHAKLEE BABY

Asssalamualaikum and Hye


ALHAMDULILLAH, SHAKLEE BABY SET IS NOW AVAILABLE 
FOR SALE!

Memang dah lama Yana tertunggu tunggu Shaklee keluarkan produk 
skincare khas untuk baby dan kanak kanak.

Sebab dari Ayish kecik dulu memang Yana biasa guna produk farmasi 
yang Sebamed atau pun yang daripada brand Buds. 

Finally Shaklee dah launch organic baby products semestinya lepas nih 
Ayish hanya akan menggunakan Shaklee Baby Products.

Ada 3 product dalam 1 set baby Shaklee iaitu :

GENTLE WASH
SOOTHING LOTION
MASSAGE OIL 


Kalau baby yang ada eczema atau kulit sensitif boleh tak guna set nih?

Jawapannya YES OF COURSE, highly recommended!

Shaklee Baby Products telah pun diuji oleh pakar kanak-kanak 
(Pediatrician Tested) dan BEBAS PARABEN ☘️

Shaklee Baby is safe, gentle and beyond organic.

Satu set ini boleh digunakan 3-4 bulan lamanya, bergantung kepada 
kekerapan penggunaannya. Pakai sikit sahaja dah memadai sebab 
concentration dia agak tinggi.

(1) Shaklee Baby Gentle Wash

Shaklee Baby Gentle Wash di formulasi khas untuk membersihkan 
kulit bayi dengan lembut dan efektif. 

Telah diuji sesuai untuk kulit sensitif.



Kaya dengan aloe organik, ekstrak oat, dan minyak zaitun 
untuk membersihkan kulit dengan lembut. 

Lavender organik menenangkan kulit. 

Chamomile organik memberikan rasa tenang dan relaks. 

Mudah dibilas dan punyai PH seimbang.

(2) Shaklee Baby Massage Oil

Shaklee Baby Massage Oil, minyak yang sempurna untuk anda lakukan 
urutan manja dengan bayi. Penting tau buat urutan bayi nie, kerana ia 
antara cara terbaik untuk bina ikatan dengan bayi.


Malah, ada kajian mengatakan bahawa urutan boleh bantu tenangkan 
bayi, bantu pencernaan serta memperbaiki paten tidur bayi.

Keistimewaan minyak urut Shaklee Baby ini sudah semesti kerana 
bahannya yang 99% organik dan semulajadi. 

Adunan istimewa minyak organik dan ekstrak essential oil untuk 
melembapkan kulit dengan lembut. 

Juga mengandungi Lavender dan Chamomile untuk menenangkan.

(3) Shaklee Baby Soothing Lotion

Shaklee Baby Soothing Lotion memastikan kulit bayi kekal lembut 
dan lembap. 

Telah diuji sesuai untuk kulit sensitif. 

Ini bukan untuk bayi sahaja, malah kanak-kanak dan orang dewasa 
yang punyai kulit sensitif pun boleh pakai.


Aloe dan minyak organik seperti Shea Butter, Sunflower Seed dan 
kelapa membantu melembapkan kulit dan membajai nutrien kulit. 

Essential oils organik seperti Lavender, Chamomile, Rosemary dan 
Vanilla Fruit bantu rasa menenangkan. 

Losyen ini tidak melekit.

Shaklee Baby Produk Penjagaan Bayi Terbaik

Memang terbaik sangat semua bahan yang Shaklee gunakan untuk 
menghasilkan Shaklee Baby ini.

Ada Aloe organik, minyak organik, dan essential oils organik. 

Semuanya bahan-bahan organik premium. 

Tak perlu beli Essential Oils tambahan lagi. 

Kualiti premium setanding harganya.


Jika anda dah biasa menggunakan produk penjagaan bayi organik, 
atau ada anak yang mempunyai kulit sensitif dan eczema, 
boleh lah cuba Shaklee Baby ini. 

Sebab anak yang ada eczema tak boleh pakai sabun dan losyen biasa-biasa. 
Kena yang betul-betul lembut, organik dan selamat.


Sebenarnya dari awal November masa Shaklee announce Shaklee akan l
aunch Set Baby Products nih, ofcourse Yana dah beli siap siap 1 set 
untuk Ayish dan Yana sudah pun menggunakan all 3 products kat Ayish. 

Feedback daripada Yana sendiri lepas guna set nih pada Ayish :

• Untuk gentle wash (mandian) memang bau dia fresh macam kat spa! 
Ayish suka sangat, of course lepas mandi Mama gomol dia sebab bau 
wangi sangat kann.. Kulit Ayish pun jadi lembut and makin halus. 
Paling penting, tak memedihkan mata.

• Untuk lotion best sangat bau macam nak makan! Nasib baik dak 
Ayish tak kena makan dengan Mama 😋 Ayish pun suka bau lotion tu, 
lepas mandi sibuk dah ambil lotion suruh kita sapu kat dia. 
Paling obvious kulit Ayish always lembap dan tak kering.

• Massage oil Yana biasanya apply masa time mandi petang atau before 
Ayish tidur. Kalau sapu sebelum dia tidur tu memang nampak la dia lagi 
mudah nak tidur dan lebih nyenyak.

Especially untuk mummy-mummy yang ada baby dan kids yang 
mempunyai masalah KULIT SENSITIF, boleh lah cuba set nih 
inshaaAllah memang terbaik 👍🏻

Hubungi Yana untuk dapatkan Set Baby Products yang sangat best 
and exclusive nih.

Atau boleh click pada link di bawah untuk terus purchase secara ONLINE.



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com