Sunday, October 1, 2017

ESP SHAKLEE : SUPPLEMENT PERTAMA KU

Assalamualaikum semua and Hye

Untuk entry kali nih, Yana nak share dengan anda semua berkenaan salah satu supplement Shaklee yang first sekali Yana consume iaitu ENERGIZING SOY PROTEIN atau singkatannya lebih dikenali sebagai ESP.


Yana merupakan pengguna ESP sejak lebih 4 tahun yang lalu dan ESP nih dah banyak sangat berikan positive effects pada diri Yana sendiri.

✨Before my wedding day, ESP bantu untuk jadikan kulit Yana lebih berseri dan juga Yana berjaya loose weight around 2 kg dalam masa 2 weeks.

✨Masa yang miscarriage on my first pregnancy, ESP bantu kuatkan balik otot rahim dan Alhamdulillah kemudian rezeki Yana pregnant kan Ayish. 

✨Lepas bersalin, ESP sangat membantu untuk baikkan luka bersalin czer lebih cepat dan juga ESP bertindak sebagai MILK BOOSTER - pekatkan dan banyakkan susu badan. 

✨Alhamdulillah Ayish pun kulit dia sangat gebuuu, badan pun lebih pejal dan tulang dia lebih kuat dengan asbab Yana consume ESP daripada dia kat dalam rahim sampai lah lepas bersalin dia dapat khasiat ESP melalui susu badan ๐Ÿ˜Š


❤️ MY SHAKLEE BABY ❤️


Sampai sekarang Yana pun masih consume ESP lagi, setiap pagi sebelum breakfast Yana akan bancuh ESP nih dulu. Kadang kadang tu tak breakfast pun sebab dah kenyang, terus lunch je nanti baru Yana akan makan berat.


Basically, ESP merupakan salah satu supplement yang sangat penting untuk memiliki kulit yang sihat, lebih cerah dan berseri.

Salah satu punca kulit menjadi kusam adalah disebabkan kekurangan protein dalam diet harian.

INFO BERKENAAN ESP YANG YOU PERLU TAHU :

Protein sangat penting ibarat batu bata yang membina rumah, macam tu jugak protein ni merupakan blok asas kepada sel dalam tubuh badan kita.

Protein membantu untuk pertumbuhan, penyelenggaraan dan pembaikan tisu yang mana turut melibatkan kulit kita ๐Ÿ˜Š

Bila kita mempunyai cukup protein intake setiap hari, secara tak langsung akan membantu dalam membina kulit yang sihat dan cantik ❤️

Keistimewaan ESP :

• Menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai secara genetik (non GMO)

• Setiap hidangan membekalkan 14g protein berasaskan tumbuhan - protein soya dapat membantu menurunkan paras kolestrol

• Membekalkan 9 asid amino yang diperlukan dalam badan which badan kita tak boleh hasilkan sendiri

• Kata dengan kalsium untuk membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat

Manfaat Protein dalam membina kulit yang sihat :

✅ Menggalakkan pertumbuhan, penghasilan dan perkembangan 
sel kulit yang sihat

✅ Membantu meningkatkan keanjalan kulit 

✅ Merangsang penghasilan collagen

So siapa yang consume cukup protein intake, boleh lah maintain muda sentiasa sebab baby skin kita sihat.

Yana share sekali antara testimoni pengguna ESP, termasuk lah testimoni Yana sendiri masa awal awal consume ESP lebih 4 tahun yang lepas :)
 Gambar sebelum, masa sebulan sebelum wedding day Yana. Gambar selepas seminggu selepas kahwin, kulit makin berseri dan yang penting makin slim❤️ 

 Feedback pengguna : Rasa kenyang even tak makan dari pagi, parut juga semakin pudar❤️
 Feedback pengguna : Kulit semakin licin dan bersih, jerawat juga dah kecut tanpa meninggalkan parut.

 Feedback pengguna : Jerawat makin berkurang, parut juga semakin pudar.

 Feedback pengguna : Jerawat tiada lagi, parut juga tiada. Kulit semakin licin, cerah dan berseri seri.

Feedback pengguna : Susu badan melimpah ruah dan pekat.

Untuk order secara online, boleh klik di sini.


Atau anda juga boleh terus hubungi Yana menerusi whatsapp :)


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com