Friday, September 29, 2017

OH NO! SAYA TERSALAH GUNA SKINCARE!

Assalamualaikum semua and Hye

Entry kali nih Yana nak share dengan anda semua pengalaman Yana tersalah guna skincare masa tahun lepas. Memang perit awal awal tu, bila mana kulit yang sebelumnya bersih tiba tiba jadi macam kertas pasir!

Alkisahnya macam nih, ada satu skincare nih Yana pakai dah lama jugak since Yana pregnant kan Ayish. Masa Yana pakai tu serius Yana cakap, kulit memang bersih cuma putih dan cerah dia jelah macam kurang natural.

Yana stop immediately skincare nih masa Yana dapat tahu yang dalam skincare tu ada campuran certain bahan kimia yang bahaya. Masa tu KKM dia pun kena tarik, dah takde nombor KKM lagi kat kotak dah.

Tak sampai sehari Yana stop pakai, kulit Yana jadi kering sampai mengelupas, merah merah dan jadi macam bersisik. Lepas tu ada jerawat halus keluar kat bawah dagu dan tepi pipi.

Sedih sangat! Yela kita sebagai wanita lagi lagi yang dah berkahwin, semestinya kita nak nampak cantik dan berseri seri selalu di mata suami kan? So bila kulit breakout, terus jadi low self esteem. Sobs!

APA YANG YANA BUAT UNTUK SELESAIKAN MASALAH KULIT WAKTU TU?

Yana ambil keputusan untuk consume Collagen Powder, sebab Yana tengok banyak testimoni orang yang consume Collagen Powder ni kulit jadi licin and flawless sangat! 


Masa pergi trip US last year, ada seorang Master Coordinator Shaklee nih kulit beliau licin sangat dan bila Yana tanya beliau consume apa, beliau kata memang beliau consume Collagen Powder nih jer 💕

Even ada seorang Master berbangsa Cina umur dah 60an, tapi kalau tengok fuhh macam baru awal 40an tauu.. Kulit dia sangat licin, tegang dan tak de pulak nampak kedut sana sini. Confirm consume Collagen sebab Yana nampak Master nih borong Collagen selalunya berpuluh kotak!

SELEPAS CONSUME COLLAGEN, APA KESAN YANG YANA DAPAT?

Alhamdulillah after 1 month, kulit Yana kembali normal dan bersih balik. Sampai sekarang Yana masih consume lagi, selang sehari Yana akan bancuh Collagen ni sebelum lunch.

Dari KERTAS PASIR menjadi PUTIH TELUR :)

INFO BERKENAAN COLLAGEN YANG UOLS PERLU TAHU !

Collagen nih dia macam “pelekat” yang mengikat tubuh dan mostly ada di bahagian kulit.

Makin meningkat usia kita, penghasilan collagen secara semula jadi akan semakin berkurangan.

Bermula umur 20an collagen dalam badan kita mula menyusut lebih kurang 1%.

Kesannya?

• Kulit akan jadi semakin kendur
• Kedutan mula terjadi
• Garis halus mula keluar

Kadang kadang belum masuk 30an dah mula nampak masalah masalah ini.

KEISTIMEWAAN SHAKLEE :


✨4000 mg collagen yang diekstrak dari sisik ikan merah
✨Mengandungi tambahan 7 ramuan utama - Ekstrak biji Camelia Japonica, Ekstrak Pfaffia, Ekstrak kerang, Lactobasillus Acidophilus, Vitamin C, B2 dan B6.
✨Berat molekulnya rendah sangat membantu untuk penyerapan yang tinggi
✨Dalam bentuk sachet, mudah dibawa ke mana sahaja

ANTARA KEBAIKAN COLLAGEN :

✅ Menjadikan kulit lebih TEGANG, ANJAL dan LEMBUT
✅ Meningkatkan kelembapan kulit
✅ Mengurangkan kedutan dan garis halus
✅ Mengurangkan pori pori yang kelihatan
✅ Menjadikan kulit lebih cerah dan licin

ANTARA SEBAHAGIAN #SHAKLEE-EFFECT PENGGUNA COLLAGEN YANG LAIN :

 Masalah SUNBURN dan PARUT GELAP semakin pulih tak sampai 1 box.

 Masalah SUNBURN hilang selepas consume Collagen sachet yang ke-5, JERAWAT juga semakin berkurangan.

 Masalah SUNBURN dapat diatasi, PARUT DEGIL juga semakin hilang.

 Masalah JERAWAT dan PARUT DEGIL kini tiada lagi.

 Boleh dijadikan sebagai MILK BOOSTER juga untuk ibu menyusu.

Hanya dengan 7 sachet Collagen, parut dan biji biji pada wajah hilang!
Kulit juga semakin moist and glowing, masalah JERAGAT pada ibu juga hilang selepas consume 8 sachet Collagen.

Untuk order secara online, boleh klik di sini.


Atau, anda juga boleh menghubungi Yana menerusi whatsapp :)


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com