Sunday, December 18, 2016

Tambah Selera Makan Anak Anda.

Assalamualaikum and Hye :)

Untuk entry kali ini, Lyana ingin berkongsi sedikit sebanyak berkenaan tips untuk menambah selera makan anak anda.


This is my son, Muhammad Aqeef Ayish.


Ayish nih bila Lyana bawa pergi mana mana, semua orang geram sebab gebuuu sangat pipi dia. Walau pun gebuu, tapi dia takde la gemuk or obes, badan sedap sedap peluk jer :D

Ayish nih sebenarnya seorang yang memilih bab bab makan. Dia memang suka makan bubur atau nasi yang dah siap siap gaul dengan ayam atau ikan dan sayur. Biasa sayur pun yang dia suka hanya carrot, broccoli dan bayam.

Lyana ada try bagi pasta or mee, memang dia tak berminat. But it's okay, as a Mama kita beri lah apa yang dia suka asalkan berkhasiat.

Ada satu masa tu, tiba tiba jer selera makan dia merudum. Dia tak nak makan, sibuk main jer. Kita nih sebagai Mama mesti lah susah hati kan bila anak tak nak makan? Terus sendiri pun takde selera bila anak tak nak makan.

Then Lyana cuba berikan Ayish MEAL SHAKES SHAKLEE sebab Lyana tahu antara khasiat dia selain untuk cukupkan keperluan nutrisi, Meal Shakes juga boleh membantu meningkatkan selera makan untuk kanak-kanak.


Syukur Alhamdulillah, sejak berikan Ayish Meal Shakes memang selera makan dia terus jer okay balik. Lega betul rasa :') 

Antara khasiat Meal Shakes yang Lyana nampak sendiri perubahan pada Ayish selepas Lyana beri dia consume:

~ Selera makan sentiasa ada
~ Buang air besar tak sembelit
~ Kulit lebih licin dan gebuu
~ Kalau luka ke cepat kering

Sebenarnya, Meal Shakes nih bukan kanak-kanak jer tau yang boleh consume. Nak jadikan sebagai supplement seisi keluarga pun boleh. Cuma cara consume jer berbeza beza.

6 sebab yang utama kenapa perlu ambil Meal Shakes Shaklee

1. Nutrisi Lengkap

  • Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’. Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak
  • *Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel
  • Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
  • *Badan lebih sihat. Malah Protein juga penting untuk penghasilan susu badan. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. Untuk Pembesaran
  • Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
  • *Sesuai untuk tumbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida
  • Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
  • *Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. Pemulihan Kulit
  • Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
  • *Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6. Detox
  • Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
  • *Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

Antara kelebihan lain Meal Shakes Shaklee ini adalah : 
  • Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak 
  • Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
  • Sesuai untuk seisi keluarga 
  • Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga 
  • Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral sertakalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak. 
  • Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak 
  • Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan 
  • Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa 
  • Meningkatkan selera makan anak 
  • Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa 
  • Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet" 
  • Menangani masalah sembelit pada kanak-kanak 
  • Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 

Sedap ke Meal Shakes nih?

Rasanya seperti aiskrim vanilla ! : ) 

Meal Shakes adalah hidangan yang lazat, berkhasiat serta mudah disediakan yang pasti digemari oleh seisi keluarga:
  • Sarapan segera yang berkhasiat
  • Lazat, sarapan segera yang mampu dibeli
  • Hidangan segera untuk para atlet
  • Kudapan menarik pada bila-bila masa
  • Hidangan yang ideal, rendah kolestrol, lemak dan sodium

Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

  • Bayi bermula 1 tahun ke atas 
  • Sumber utama vitamin untuk kanak-kanak 
  • Perangsang kepada anak yang kurang selera makan 
  • Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan 
  • Ibu hamil yang mengalami alahan teruk dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang 
  • Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil 
  • Warga emas 
  • Orang dewasa yang tak sempat nak breakfast (Meal Shakes sangat sesuai sebab ada complete nutrition) 
  • Anak kecil yang sering demam dan selsema (bagus untuk menguatkan sistem imunisasi badan) 
  • Anak-anak yang obes atau berat badan berlebihan 
  • Ibu mengandung, menyusu, pesakit dalam proses pemulihan selepas operation 
  • Mereka yang inginkan kulit cantik, ingin kekal sihat khususnya yang tak suka supplement dalam bentuk tablet kerana Meal Shakes ni datang dlm bentuk serbuk, dibancuh menjadi minuman yang sangat lazat 
  • Mereka yang ingin menambah/memantau berat badan. Hanya 120 kalori dalam setiap hidangan. 
  • Ianya sesuai untuk semua peringkat umur 


Boleh hubungi Lyana untuk order dan pertanyaan lanjut :)


Saturday, December 3, 2016

Tips Memiliki Kulit Lebih Cerah, Gebu dan Anjal.

Assalamualaikum dan Selamat Berhujung Minggu :)

Untuk entry kali ini, Lyana ingin berkongsi dengan anda semua tips mudah dan cepat untuk anda memiliki kulit yang semestinya lebih cantik, putih bersih dan flawless- bebas daripada parut gelap, parut berlubang dan kesan kesan lain.

Dalam banyak banyak supplement Shaklee untuk kecantikan kulit, sebenarnya ada satu supplement yang PALING BEST, TERBAIK dan semestinya FAST EFFECT inshaaAllah. Lyana sendiri dah cuba dan kesannya memang sangat cepat berbanding supplement yang lain.

Agak agak apa yer supplement yang Lyana maksudkan nih?

Semestinya, COLLAGEN POWDER!

Alkisahnya masa Lyana join trip Shaklee ke US beberapa bulan yang lalu, ada seorang nih kulit dia flawless sangat sangat! Memang Yana sendiri tengok kulit dia licin, pori pun tak nampak. Normally kita punya pori memang akan nampak jugak kan? Haa, dia takde okayh.

Oleh sebab terlalu kagum dengan kulit dia, Lyana pun tanya lah apa yang dia consume and cakap dia hanya consume COLLAGEN POWDER jer. Balik je dari US hari tu ape lagi kann, terus lah self reward beli sekotak.


Baru jer habis sekotak memang Lyana sendiri akui sangat best bila consume Collagen Powder nih. Kulit muka jadi lebih smooth, pori almost tak nampak dan yang paling best, eye bag makin berkurang tau. Lyana memang ada masalah eye bag teruk sangat sebab waktu tidur yang tak menentu, almaklum lah ada anak yang tengah lasak :')


Rasa lebih confident! Dah lama tak pakai foundation tebal tebal. Lyana just apply Nutriwhite Ultimate Protection dengan loose powder jer sikit. Pori pun lagi free, tak de lah tersumbat :)

Sedikit info berkenaan Shaklee Collagen Powder


Shaklee Collagen Powder dihasilkan daripada sisik ikan merah dari laut dalam yang bebas dari pencemaran air.

Sisik ikan merah (Red snapper scale – RSS ) merupakan sumber terbaik collagen kerana ia merupakan collagen yang tahan lasak.

Kenapa perlukan collagen yang tahan lasak? 


Ini kerana collagen merupakan gentian tissue yang mudah rosak dan kendur akibat tindakan tekanan dan bahan kimia.
Collagen yang baik ialah collagen yang mampu menahan tekanan dan mempunyai elastisiti yang tinggi. RSS pula mempunyai ciri berikut:
    1. Sangat lasak – mampu menahan tekanan berkapasiti 60 pound. 
    2. Sangat elastik – kadar elastisiti sangat tinggi, kepaduan sel sangat tinggi 
    3. Kadar kelembapan tinggi
    4. Molekulnya halus dan mudah diserap oleh tubuh
Oleh kerana itu Shaklee telah memilih RSS untuk dijadikan sumber kepada Shaklee Collagen Powder. SCP mengandungi 4000mg collagen RSS.
Antara Kelebihan Collagen Powder:

❤ Anti Penuaan- Mengecilkan liang pori yang kelihatan pada muka, menghilangkan kedutan dan garis-garis halus.

❤ Mengembalikan keanjalan pada kulit- Menjadikan kulit lebih tegang, anjal dan lembut.

❤ Melembap- Mengurangkan rasa kering dan gatal pada muka, mengelakkan kulit mengelelupas. Bagi kulit berminyak, Collagen Powder membantu mengawal minyak pada muka.

❤ Mencerah- Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan menjadikan tona kulit lebih sekata serta lebih cerah secara keseluruhan.

❤ Menegang- Membantu menganjalkan payu dara

❤ Menyubur- Menjadikan rambut lebih sihat, tidak mudah gugur dan bercabang serta rambut lebih tebal dan bersinar.

❤ Meningkatkan pergerakan- Menyokong kesihatan sendi dan kekuatan tulang.

SPECIAL OFFER FOR DECEMBER 2016


BELI 6 KOTAK PERCUMA 1 KOTAK 
BELI 2 KOTAK DAPAT DISKAUN 5%

Mainly sekotak boleh tahan untuk sebulan, sama ada you bancuh alternate day (2 hari sekali) atau bancuh 1/2 sachet setiap hari.

Best time untuk consume ialah waktu pagi sebelum breakfast atau pun waktu malam sebelum tidur. 

For those yang memang ada budget besar untuk jaga kulit tu nak ambil 1 sachet per day pun boleh tau, lagi lah awesome effect dia :)

Boleh hubungi Lyana untuk order dan pertanyaan lanjut.

Have a nice day lovelies!



Friday, October 14, 2016

Kenapa EPA dan DHA penting untuk anak anda?

Assalamualaikum and Hye

Untuk entry kali ini, Yana ingin memberi sedikit pendedahan dan pencerahan kepada semua ibu ibu betapa pentingnya untuk make sure anak kita mendapat EPA dan DHA secukupnya.

Kita sering dengar tentang DHA dan EPA. Tapi, tahukah anda apa DHA dan EPA ini sebenarnya?

DHA (Asid Dokosaheksaenoat) dan EPA (Asid Eikosapentaenoat) lebih kita kenali sebagai Omega-3. Sedangkan AA (Asid Arakhidonat) dikenali juga sebagai Omega-6. Baik DHA, EPA dan AA kesemuanya sangat diperlukan oleh bayi dalam perkembangan otak (minda) dan pertumbuhan golden period bayi seawal dari dalam kandungan ibu.

Pada saat baru lahir, masa otak bayi hanya 25% dari otak orang dewasa sedangkan pada saat berumur 2 tahun masa otaknya mencapai 75% dari otak orang dewasa. Jangkamasa 0-2 tahun ini kita kenal dengan "golden period", iaitu masa emas pertumbuhan otak anak.

Mengapa DHA, EPA, dan AA sangat penting bagi bayi?
DHA, EPA, dan AA merupakan bahan utama dalam pembentukan serabut saraf dan prostaglandin yang diperlukan untuk kekebalan tubuh dan pembekuan darah. Beberapa penelitian inilah yang menunjukan kombinasi DHA, EPA, dan AA dapat meningkatkan fungsi kognitif dan kemampuan visual pada bayi.

Penelitian tersebut menyebutkan adanya hubungan antara IQ anak pada saat umurnya mencapai 3 tahun dengan skor "problem solving".

Dengan kata lain, berdasarkan penelitian dia atas, bayi yang menerima supplement DHA dan AA ini berkemungkinan besar lebih cenderung memiliki IQ yang lebih tinggi daripada bayi yang tidak menerima supplement DHA dan AA.

Kesan Pengambilan EPA dan DHA Kepada Bayi Dalam Kandungan
Wanita hamil perlu mengambil 1500mg DHA dan 800mg EPA sehari untuk menampung keperluan dirinya dan kandungan. DHA adalah nutrien penting untuk mengoptimumkan fungsi otak - keupayaan mental untuk menyedari dan memahami sesuatu dan keupayaan retina - mengoptimakan penglihatan untuk proses berfikir dan melihat.

Mengikut keputusan kajian yang membandingkan wanita hamil yang mengambil sehingga 1100mg DHA serta 800mg EPA setiap hari dengan wanita hamil yang mengambil cuma 100mg DHA setiap hari, wanita yang mengambil DHA 1100mg melahirkan anak yang mempunyai tahap IQ iaitu kebolehan berfikir dan memahami yang lebih tinggi (mendapat markah IQ yang lebih tinggi) sehingga kanak-kanak itu berumur 4 tahun berbanding kanak-kanak yang dilahirkan oleh ibu yang hanya mengambil 100mg. Kanak-kanak yang mendapat keperluan DHA dan EPA yang lebih tinggi ini juga mempunyai kualiti tidur yang lebih baik, immuniti yang lebih baik serta kurang risiko elergik.

Kepentingan Omega-3 DHA dan EPA Kepada Kanak-kanak
Pada usia awal, kanak-kanak memerlukan pelbagai jenis sumber makanan antaranya karbohidrat, lemak, protin, fiber, mineral dan vitamin. Terdapat beberapa jenis lemak yang perlu diambil oleh kanak-kanak demi pembentukan minda dan fizikal yang optimum. Untuk mendapatkan kesihatan yang baik, kanak-kanak memerlukan kandungan lemak seperti linolenik asid dan alpha.

Linolenik asid yang juga dikenali sebagai asid lemak perlu. Asid lemak perlu adalah sejenis lemak yang perlu diambil dari makanan. Hal ini kerana badan manusia tidak mampu untuk menghasilkannya sendiri. Kedua-dua kandungan ini boleh didapati daripada lemak sayuran serta produk tenusu seperti susu. Alpha-linolenik asid akan ditukarkan kepada omega-3 yang juga amat penting dalam membantu otak kita berfungsi secara normal.

Omega-3 juga turut menghasilkan sejenis bahan kimia yang dikenali sebagai eicosanoids. Antara salah satu bahan yang terdapat di dalam kumpulan eicosanoids adalah prostaglandins. Prostaglandins adalah bahan yang amat penting kepada badan manusia iaitu berperanan sebagai:
  • Sistem Imun Badan - terutamanya di dalam tindak balas elergik
  • Sistem Pencernaan - mengawalatur sistem pencernaan perut
  • Baik Pulih Sel - pembentukan sel-sel baru
  • Suhu Badan - memastikan suhu badan pada tahap normal
  • Tekanan Bendalir - pada bahagian mata dan telinga*sumber : Omega-3 Oils (A practical guide)

Kesimpulannya, untuk perkembangan minda kanak-kanak, sebagai ibu bapa kita perlu menggalakkan anak-anak mengambil makanan dari pelbagai sumber makanan demi mendapatkan khasiat yang seimbang. Contoh makanan yang kaya dengan omega-3 adalah minyak soya, ikan jenis laut dalam, minyak ikan kod, telur ayam, kekacang dan sebagainya.

Namun, adakah makanan tersebut masih mempunyai DHA dan EPA yang tinggi setelah melalui pelbagai proses?

Pilihan Yana sendiri semestinya Omega Guard Shaklee untuk menyediakan EPA dan DHA yang lengkap terutamanya dalam diet seharian Yana sekeluarga.



KEISTIMEWAAN OMEGA GUARD SHAKLEE

Ultratulen Bergred farmaseutikal

~ Omega Guard Shaklee dihasilkan melalui satu proses penyulingan molekul yang memekatkan asid lemak Omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.


Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

~ Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.

*sumber : Buku Nutrisi Shaklee

Pengalaman Yana Sendiri Dalam Mengamalkan Omega Guard
Dari masa Yana pregnant kan Aqeef Ayish, Yana start consume Omega Guard semasa masuk Trimester yang Kedua. So dari dalam kandungan lagi anak Yana dah dibekalkan dengan EPA dan DHA. Lepas bersalin, Yana continue consume dan anak Yana still dapat melalui susu badan.

Sekarang anak Yana dah berumur 1 tahun 10 bulan, Yana campurkan pula minyak di dalam kapsul Omega Guard dan dicampurkan ke dalam makanan dia. 

Alhamdulillah Aqeef Ayish seorang yang cepat belajar, pantang nampak buku sibuk suruh kita ajar dia baca :)

Sebagai parents, tiada salahnya kita cuba untuk ikhtiar segalanya yang terbaik buat anak kita. Pilihan Yana, semestinya Shaklee! HALAL, SELAMAT DAN SEMULA JADI.

Thursday, October 13, 2016

Cara Mudah & Jimat Untuk Menjadi Ahli Shaklee

Assalamualaikum and Hye

Entry ini khusus untuk anda yang belum pernah menjadi Ahli Shaklee lagi, ada special offer yang jauh lebih menjimatkan dan menguntungkan anda jika anda mendaftar sebagai AHLI SEBELUM 15 OKTOBER 2016.

Excited tak nak tahu? :)

Sebelum itu, Yana nak share apa yang best nya mendaftar sebagai Ahli Shaklee. 
Antara kelebihan mendaftar sebagai Ahli:

Pertama sekali, semestinya anda berpeluang untuk menikmati HARGA AHLI untuk setiap pembelian produk. Setiap bulan juga Shaklee ada promo untuk produk yang berbeza beza, anda juga layak untuk menikmati HARGA PROMO bagi produk tertentu setiap bulan.

Kedua, untuk setiap pembelian melebihi RM480 dalam 1 bulan, anda juga berpeluang untuk mendapat bonus dalam bentuk cash yang akan dikreditkan terus ke akaun anda. Bonus bermula dengan 5% hingga 21%, bergantung kepada berapa jumlah pembelian anda setiap bulan.

Ketiga, anda berpeluang untuk menyertai team Yana untuk memulakan bisnes sekiranya anda berhajat untuk mula serius berbisnes. Yana akan guide anda sebaik mungkin, dengan pengalaman Yana sendiri selama lebih 3 tahun Yana menyertai bisnes Shaklee. Alhamdulillah, Yana sendiri kini berada di rank tertinggi iaitu MASTER COORDINATOR dan anak didik Yana sendiri sudah ramai yang memegang income 4-5 angka sebulan.



SHAKLEE bukan MLM biasa, yang mana anda kena head hunting untuk dapatkan bonus besar. If anda nak bonus besar, Yana akan ajar anda bagaimana caranya untuk score sales. 

Okayh, berbalik kepada special offer untuk anda yang ingin mendaftar sebagai Ahli sebelum 15hb ini:

Anda berpeluang untuk mendapatkan FREE GIFT 1 BOTOL LECITHIN atau 
1 BOTOL VITAMIN C.

Caranya?

Pertama, sekiranya anda mendaftar sebagai ahli dan anda membuat pembelian produk melebihi RM350 atau 100 uv (point), anda layak untuk mendapat 1 BOTOL LECITHIN secara percuma. Untuk anda yang tak tahu, LECITHIN berfungsi untuk PECAH LEMAK dan juga MENGUATKAN DAYA INGATAN.

Kedua, sekiranya anda mendaftar sebagai ahli dan anda membuat pembelian produk melebihi RM670, anda layak mendapat FREE MEMBERSHIP + FREE 1 BOTOL VITAMIN C + CASH BACK BONUS +-RM40.

Untung kan? :)

Grab this opportunity and contact me now for registration as member.

Have a nice day lovelies!


Shaklee Trip 2016: Orlando, USA PART 2

Assalamualaikum and Hye!

Bersambung lagi kisah trip Shaklee hari tu ke Orlando, USA.

DAY 3: GLOBAL CONFERENCE, PRODUCT WORKSHOP &
DISNEY SPRING



 Good Morning! Pagi pagi bangun pergi breakfast dulu la macam biasa. Then baru pergi ke Convention Centre untuk attend Product Workshop half day.

 Product workshop best, banyak dapat belajar berkenaan produk Shaklee. Penting tau untuk seorang Shaklee Independent Distributor nih untuk ada extra knowledge, so selain you consult customer you boleh bagi ilmu sekali berkenaan produk yang mereka nak consume :)

 Had our lunch kat Arab Restaurant. Sedap and boleh tahan, tapi tak boleh lawan kat Malaysia laa..


Then pergi ke Disney Spring, tempat shopping yang banyak outlet tapi takde sales sangat sebab mostly items yang new arrival. So cuci mata jelah ye..







4TH DAY: GLOBAL CONFERENCE LAST DAY & FACTORY OUTLET

 EHEM! This is our CEO, Mr Roger :)



 Met other SID from Philippines. Mereka kagum sebenarnya sebab tengok orang Malaysia muda muda dah ada rank tinggi dalam Shaklee :)

 Pre-Shopping, baru pergi Factory Outlet yang kecik aje nih. 

 Dinner at Medieval Times. Sambil makan sambil tengok orang lawan pedang atas kuda ala ala zaman Hercules.

 Dapat grab few untuk Ayish from Tommy Hilfiger store and crocs sepasang.

5TH DAY: NASA SPACE CENTRE


Morning! Pagi pagi dah kena siap sebab nak ke NASA Space Centre. So whole day belajar everything about space and astronauts.




And we had dinner at Landry's Seafood. Semuanya sedaaaaap!


Pencuci mulut paling best! Seriously sedap sangat.

6TH DAY: DISNEYLAND EPCOT





 This one memang pening! Lepas keluar dari Mission Space nih kepala macam weng sekejap.



Gift shop sangat best! Segala characters Disney semua ada.





 At Frozen's place.

 Meet Anna.

 Semangat tau Kak Hana and Aida belikan toys untuk gegirl masing-masing.





Sehari memang tak cukup nak pusing satu Epcot nih sebab besar sangat. But okay lah jugak banyak rides dapat naik cuma tak sempat pusing all the 'countries. kat dalam tu.

8TH DAY: FACTORY OUTLET

Haa ini lah yang paling ku tunggu tunggu! Finally, full day for shopping. Dapat beli semua untuk Ayish, Papa Ayish, Ibu Ayah, Adik adik, Mertua dan few untuk families yang lain. Tak lupa juga of course untuk my Shaklee babies :)






 Cari Kate Spade for my biras.


 Hasil tangkapan di Kate Spade and MK!

 Aida borong Coach!

 Cari Coach for my lil sister and then I'm done. Nampak tak luggage Samsonite colour royal blue tu? Haa baru beli laa tu sebab tak muat dah luggage yang ada kat hotel. Hehe!

9TH AND 10TH DAY: BALIK MALAYSIA + DUBAI CITY TOUR

 Masa datang satu luggage jer, bila balik how come luggage beranak?

 Orlando Airport.

 Food dalam flight memang sedap, that's why I loveeeee Emirates.

Transit at Dubai. We had lunch and City Tour.







 Chinese Food for lunch. Sedaaaaap!



 Yang kat belakang tu Burj Al Arab, 7 stars Hotel.

 Cuaca sangat panas sebenarnya tau. Masa ni around 43 degree!


 And this is Burj Khalifa.






 The Dubai Fountains, Burj Khalifa.


Thank you very much Shaklee for this wonderful opportunity. Memang sangat best and trip sangat mewah Shaklee sediakan buat kami semua yang perform untuk cycle lepas. InshaaAllah next year bakal ke Jepun pulak, and paling bermakna sebab I am now a Master Coordinator. InshaaAllah next entry Yana cerita okayh? :)

Till the, Assalamualaikum and have a nice day ahead.


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com