Tuesday, August 5, 2014

SET KEHAMILAN SHAKLEE: Sharing Khusus buat Bakal-bakal Mama.

Assalamualaikum semua :)

Hari nih Lyana nak berkongsi pula berkenaan supplements yang elok diamalkan semasa kehamilan, yang mana Lyana sendiri amalkan dari awal kehamilan sehingga sekarang (Trimester ke-2).

 Latest picture masa Raya, perut tersorok tak nampak :)

Apakah cabaran yang biasanya dialami oleh Ibu Hamil?

Kehamilan adalah satu proses yang panjang dan mencabar terutama buat ibu yang baru pertama kali mengandung. Cabaran yang dihadapi ibu dalam proses untuk membesarkan janin dalam kandungan adakalanya amat menduga emosi dan juga kekuatan fizikal.

Antara simptom-simptom yang mungkin berlaku kepada sesetengah ibu hamil ialah,

❁ Alahan Teruk
❁ Morning Sickness
❁ Tak boleh makan atau tiada selera makan
❁ Muntah dan Loya
❁ Anemia – Berbahaya jika tidak ditangani, boleh menyebabkan tumpah darah semasa bersalin.
❁ Keletihan, mengantuk dan rasa malas
❁ Mood swing

Lazim bagi ibu mengandung mengalami simptom kehamilan yang adakalanya boleh mengganggu aktiviti rutin harian. But then, jangan bimbang kerana keadaan tersebut hanya sekejap sahaja dan biasanya hanya pada Trimester yang Pertama sahaja.

Hampir semua masalah yang disebutkandi atas tadi insyaAllah dapat diatasi dengan mendapatkan nutrisi yang diperlukan secara lengkap di samping rehat yang mencukupi dan sokongan daripada suami.

Setiap ibu mengandung pasti mahukan bayi dalam kandungannya mendapat khasiat yang terbaik untuk pembesaran yang sempurna dan pertumbuhan otak yang cemerlang. Set Mengandung Shaklee memenuhi kesemua keperluan Ibu Hamil dengan rangkaian supplement yang terbaik untuk ibu mengandung.


1) Vita-Lea® Iron Formula (Multivitamin)

❁ Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
❁ Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.

2) Sustained Release Vita-C

❁ Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
❁ Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.

3) B-Complex

❁ Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. 
❁ B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu adalah lebih baik.

4) Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)

❁ Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
❁ Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
❁ Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
❁ ESP memberi tenaga berkekalan untuk ibu yang tahan selama berjam-jam lamanya. Selain itu ESP membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. 
❁ Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.

5) Ostematrix (Calcium & Magnesium)

❁ Dalam susu ibu, antara komposisi mineral yang tinggi ialah kalsium.
❁ Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
❁ Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
❁ Jika perkara ini berlarutan dan si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
❁ Pengambilan Ostematrix juga dapat membantu ibu yang mengalami masalah susu merudum ketika period.

6) OmegaGuard (EPA & DHA)

❁ DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
❁ DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
❁ Bayi tidak mampu menghasilkan DHA mereka sendiri, mereka memperoleh DHA daripada susu ibu. Sebelum mereka dilahirkan, DHA didapati dari ibu melalui plasenta. Dengan itu, ibu akan mengalami kekurangan DHA.
❁ Pakar mencadangkan supplement Omega 3 kepada ibu-ibu yang mengandung dan ibu-ibu yang menyusu. Ini adalah untuk menambah DHA untuk perkembangan fetus dan untuk mengekalkan kuantiti DHA untuk diri ibu sendiri.

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada:

❁ Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
❁ Perkembangan bayi yang sihat
❁ Pencegahan baby dari mendapat jaundice.

Harga Set Mengandung Shaklee adalah berdasarkan pakej yang anda pilih.

Jika anda memilih Set Mengandung Basic: Vitalea + Vitmin C + BComplex + Ostematrix Harga adalah RM300 untuk 4 bulan bersamaan RM68 sebulan sahaja.

Ibu-ibu sekalian, demi anakmu yang tidak ternilai dengan seisi dunia ini, takkan lah RM68 sebulan tidak boleh diberikan untuk anak kan? :)

Buat ibu yang berhasrat nak memberi yang terbaik kepada bayi yang dikandungkan dan ingin mendapatkan Set Kehamilan Shaklee yang paling lengkap untuk kebaikan bayi yang dikandung, boleh hubungi Lyana dan Lyana akan sarankan supplements yang terbaik seperti yang Lyana sendiri consume semasa Lyana pregnant :)

Bagaimana Cara Makan Set Kehamilan Shaklee?

Oleh kerana setiap individu adalah berbeza, maka cara makan vitamin Shaklee memerlukan sukatan yang berlainan mengikut keperluan individu.

Contohnya, Ibu Hamil yang ada Diabetes semasa hamil tentulah sukatan vitaminnya berbeza dengan ibu mengandung yang ada anemia. Betul tak mommies semua?

Cara makan exclusive dan consultation Lyana akan guide khusus untuk customers tersayang sahaja :)

Jadi buat anda,

❁ Para Suami yang sayang isteri yang sedang hamil dan bayi yang sedang berkembang dalam rahim
❁ Ibu yang mahu memberikan yang terbaik untuk bayi dalam kandungannya

Boleh whatsapp atau message Lyana di 016-2099703 atau email kan kepada lyanahisham@gmail.com untuk mendapatkan Harga SPECIAL Set Mengandung Shaklee. InsyaAllah Lyana menjanjikan harga yang terbaik beserta consultation yang complete sebagai rujukan buat anda.

Akhir kata, Lyana doakan bakal-bakal mama nih semua sihat dan selamat hingga melahirkan insyaAllah. Doakan kesihatan Lyana dan baby juga ye :)

Your Shaklee Independent Distributor
NUR LIYANA | lyanahisham@yahoo.com
Whatsapp: 0162099703
WeChat ID: lyanahisham
Instagram: @lyanashaklee & @lyanahisham_
Facebook: Lyana Hisham or White Lavender (page)


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com