Thursday, December 26, 2013

The THIRD Trip to Bandung :)

Assalamualaikum

"B, ni cuti lama nih nak pegi mana nih?"
"Hurmm.. Vietnam nak?
"Orang kata kat situ kalau tak ikut pakej susah cari makanan halal.."
"Guangzhou?"
"Diorang pandai ke cakap English? Kang macam ayam dengan itik lak.."
"Sayang laa itik"'
"Haippp! Betul-betul laaaa.."
"Haa susah sangat kita pegi Bandung lagi laa.. Boleh tempah baju.."
"Serius? Kalau confirm sayang booking!!"
"Excited mak aihhh! Haa okay je sayang as you wish.."
"Hehehek!"

Seminggu sebelum baru booking flight.. Hamik kau! Dua orang pegi balik 1k lebih.. Tapi okay lah sebab flight balik nanti kitorang book baggage berat sikit. Dah tau dah bakal borong kain and baju kannnn ;)

Dulu stay kat Amaris, Fave Hotel.. Dedua tu okay lah, murah.

This time pegi, we stayed at Gino Feruci Braga. Hotel nih kebetulan ada promo, 1 night stay RM130 aje. Memang berbaloi-baloi lah :)





Location memang strategic, tak de lah jauh sangat dari Pasar Baru boleh naik angkut jer. Naik angkut murah kalau tak silap seorang 2000 rp, berapa sen jer duit kita. Kalau naik taxi dalam 30,000 rp, dalam RM8 jugak lah.



Tempat wajib memang Pasar Baru. Sebab dah kenal orang-orang kat sana senang nak tawar harga. And I have the best Tailor as well. Dia lah yang buatkan baju nikah I :)



Ni Pak Gunawan (our supir) yang recommend tempat untuk petik Strawberry. Selalu beli kat Tangkuban Perahu or Kawah Putih jer :) Lupa pulak nama tempat nih..




This was at Kampung Gajah. Ni tempat theme park, water park pun ada. Kitorang tak main all the games sebab tak bawa baju spare lah pulak.





Ikan Gurame goreng kipas yang terbaik di Sangkuriang. Pak Gunawan yang recommend, memang terbaekkk!!

Pak Gunawan nih one of the best supir yang kitorang pernah ada masa trip to Bandung. Dia nampak macam otai tapi baik hati and suka buat lawak. Siapa nak contact num boleh email saya :)







Our favourite port for Dinner, The Sugarush Cafe. Dekat giler dengan Hotel Gino Feruci, jalan kaki jer. Kat sini lah tempat online lama-lama sambil makan sambil reply email customers, whatsapp and wechat :)

Okayh, I borong kain cotton memang super berlambak sebab semua cantik-cantik and kat sana berkualiti tinggi tak sama macam jual kat sini dah lower gred. So here ada few designs to be released:


Japanese Branded Cotton

Price: RM75
Market Price: RM120

Postage: Semenanjung RM7, Sabah & Sarawak RM9
(Buy 2 and above FREE POSTAGE)

Material: Super High Quality Cotton 
To order, email to lyanahisham@yahoo.com

Material cotton yg super duper selesa, tak panas and menyerap peluh.. 
Kain cotton jenis licin dan berkualiti tinggi!

 CODE: JB 01

 CODE: JB 02

 CODE: JB 03


CODE: JB 04

 CODE: JB 05


Japanese Thick Cotton

Price: RM55
Market price: RM80

Postage: Semenanjung RM7, Sabah & Sarawak RM9
(Buy 2 and above FREE POSTAGE)

Material: High Quality Cotton 
To order, email to lyanahisham@yahoo.com


Material cotton yg super duper selesa, tak panas and menyerap peluh.. 
Kain cotton jenis tebal, tak jarang dan berkualiti tinggi!

 CODE: JT01
CODE: JT02
CODE: JT03

Till then, have a nice day ahead dearies.

Assalamualaikum :)


Wednesday, December 18, 2013

[General Questions being asked to be a Shaklee Member]


Q: Bagaimana nak jadi distributor Shaklee?
A: Registration fee is RM65 + RM10 (WM) atau RM20 (EM) untuk postage member kit. Ataupun anda boleh beli barangan bernilai lebih RM660, anda boleh dapat FREE membership.


Q: Berapa modal yang diperlukan?
A: Tak perlu modal pun sebab dengan Shaklee ini kita boleh buat ala-ala dropship - bila customer order dan bayar barulah kita bayar kat Shaklee. Shaklee pula akan poskan barang tu kepada customer kita. Senang kan? Unless nak simpan stok kat rumah, suka hati lah invest berapa pun. Hehe.

Q: Berapa sales atau belian kena maintain setiap bulan?
A: Tak perlu maintain sales atau points unless anda sudah jadi leader. Tiada jumlah minimum yang anda perlu beli setiap bulan kecuali anda memang target nak mendapatkan cash bonus. Nak beli untuk sendiri dan keluarga sahaja pun boleh. Tak rugi pun jadi ahli sebab seumur hidup tak perlu renew.

Q: Berapa keuntungan boleh dapat setiap bulan?
A: Bergantung kepada sales atau purchase kita pada bulan tersebut. Minimum 150 points untuk layak dapat cashback/rebate/bonus. Bonus bermula dari 5% sehingga 21%, depending on berapa points kita dapat.

Q: Kena cari orang ke? Kena head hunting ke?
A: Tak perlu!! Saya pun tak suka nak cari-cari orang paksa-paksa join atau beli.

Q: Tapiii saya tak tahu macam mana nak mula berbusiness... Macam mana yer??
A: InshaAllah saya akan guide and coach anda sebab once anda dah register dengan saya, anda dah jadi tanggungjawab saya, 'anak' saya. Cuma usaha untuk berjaya itu terletak pada diri anda sendiri. InshaAllah :)

Q: Saya nak register jadi ahli but tak nak jual-jual ni, boleh ke?
A: Suka hati lah haha. Boleh je. Beli untuk kegunaan sendiri pun boleh. Saya takkan paksa anda jual, tanya lah mana-mana 'anak' saya, saya tak pernah paksa. Semua yang nak berbusiness semua atas inisiatif sendiri. If you need guidance saya akan tolong.

Q: Ok.. So bagaimana saya nak register?
A: Saya boleh tolong register kan. Anda cuma perlu bagi details yang diperlukan+registration fees. Selepas itu anda tunggu kat rumah, nanti member kit dari Shaklee sampai ye.

Hope saya menjawab soalan kamu-kamu semua. Nak reply satu-satu masa agak tak mengizinkan. If there's anything or additional questions you may contact me. InshaAllah I will help you on my best :)

Till then, Assalamualaikum and have a nice day ahead.

Nur Liyana
Shaklee ID 961271
WeChat: lyanahisham
Email: lyanahisham@yahoo.com

Tuesday, December 17, 2013

Omega Guard by Shaklee untuk ASTHMA.

Assalamualaikum..

Lama tak berblogging. Kerja hakiki yang banyak membataskan waktu. 
Macam nilah kerja makan gaji, doakan saya mampu menjadi suri sepenuh masa buat suami :')



Dia suami, dia Imam, dia pembimbing, dia lah segala-galanya.

Hari nih saya nak berkongsi kisah dua orang customers yang telah consume Omega Guard Shaklee since few weeks back, lebih kurang begitu lah tempoh masanya.



Kisah Pertama

Few days back, dapat phone call from one of my customer from Sarawak. Sebelum nih kakak nih minta saya suggest kan, Shaklee ada tak supplement utk membantu mengurangkan lelah? 

Ceritanya macam nih...

Anak lelaki dia.. Baru umur 4 tahun, kerap alami lelah (asthma) and sebelum nih macam makin teruk. Pantang kena air-cond sikit jer mesti lelah dia dtg. Biasanya lelah dia datang malam time dia tengah tidur..

Alhamdulillah, lebih kurang sebulan lebih dah dia bagi anak dia makan Omega Guard nih and now anak dia punya lelah dah makin ok and kakak nih pun dia makan Omega Guard nih sekali sbb kolestrol dia quite high. Tengah hari tadi dia pergi medical check up kolestrol dah turun daripada 8++ dah turun kepada 5 (paras normal) tanpa dia pantang makan apa-apa. Syukur kpd Allah, kita hanya berikhtiar dan Allah jua yang memberi kesembuhan.


Alhamdulillah.. Alhamdulillah..

Kisah Kedua

Again semalam dapat positive feedback from customer yang ada masalah lelah (asthma).. 

Dia and anak perempuan dia both suffer from asthma, tak boleh sejuk sikit or hujan  jer mula lah serangan asthma diadatang.. Hubby dia pulak ada darah tinggi, so hubby dia pun share sekali makan Omega Guard nih..

Almost two weeks dah since dia beli and tadi dia call sebab nak tambah order Omega Guard lagi sekali two bottles terus and also supplement Shaklee yg lain-lain sbb dia dah merasa sendiri kebaikan daripada kesan mengamalkan Shaklee.. 

Syukur pada Mu ya Allah..


Kepuasan berniaga terasa lebih bermakna apabila kita dapat berkongsi kebaikan untuk kesihatan orang lain..


Alhamdulillah.. Alhamdulillah..

Bulan nih promotion harga untuk Omega Guard memang super duper runtuh!
  • Yang nak KULIT CANTIK pun digalakkan makan Omega Guard nih nanti kulit pinkish say byebye to make up box ;)
  • Yang nak SLIM perut berlipat pulak elok ambil Omega untuk hapuskan segala lemak-lemak pada badan :)

P/S: Cara makan untuk setiap masalah penyakit dan peringkat umur adalah berbeza.. InsyaAllah I will consult on my best, khusus untuk my dear customers only 



Nur Liyana Mohd Norhisham
Shaklee ID 961271

WeChat: lyanahisham
Email: lyanahisham@yahoo.com


Thursday, December 12, 2013

The Short Vacay: Bukit Merah Laketown Resort

Assalamualaikum..

Last weekend pergi short vacay kat Bukit Merah Laketown Resort which is situated in Taiping. Memang long hours drive sebab jauhhhh.. But worth it sebab tempat best, chalet best!

We stayed at Kampung Air Water Chalet, seriously memang terbaik :)






We took 2 suites which cost around RM800++, ada promotion kat AGODA. Kalau actual price per room RM1k jugak.


Yang bagusnya, transportation provided kalau uols nak pergi ke tempat makan ke atau tempat activities.





Antara activities yang uols boleh buat kat sana:

- Water Park
- Theme Park
- Riding ATV
- Cycling
- Rafting
- Fishing (duduk kat Kampung Air Water Chalet boleh fishing kat bilik jer)


Overall, such an enjoyable trip. Lepas nih nak plan next cuti-cuti Malaysia lagi insya-Allah.

Have a nice day lovelies! :)

P/S: Bonus statement Shaklee dah keluar.. Alhamdulillah syukur.. Bukan sahaja kepuasan untuk diri sendiri, tetapi kepuasan sebab berjaya melahirkan anak-anak business yang mula ke arah income empat angka.. Thank you Allah :')

P/S/S: Sempena Year End Sale nih, saya menawarkan harga yang terbaik dan discount super meletop khusus untuk my regular customers.. Also untuk new customers, uols pun dapat best price jugak siap special gift lagi. Nak order boleh WeChat kite, ID: lyanahisham


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com