Friday, January 5, 2018

HERBAL BLEND SHAKLEE REVIEW

Assalamualaikum and Hye Semua

Untuk entry kali ini, Yana nak share dengan anda semua berkenaan salah satu produk Shaklee untuk kegunaan luaran iaitu HERBAL BLEND.  

SETIAP RUMAH WAJIB ADA SEKURANG-KURANGNYA SATU

Yana kan bila kena gatal-gatal ke, kulit kering sampai mengelupas ke, memang Yana akan sapu jer Herbal Blend nih.

Bila tengah masak tiba-tiba minyak masak terpercik kena kat tangan ke atau kat muka ke, pun Yana akan terus sapu Herbal Blend nih cepat-cepat.

Husband Yana pun suka krim Herbal Blend nih, biasa Yana tengok dia sapu kat tumit kaki sebab sebelum nih tumit dia selalu kering dan merekah. Husband cakap lepas sapu Herbal Blend, terus licin dah tumit dia.

SEJAK BILA YANA START GUNA HERBAL BLEND?

Yana start guna Herbal Blend nih sebenarnya start Yana ada Ayish. Sebab Ayish masa baby dulu kulit dia sensitif dengan habuk, mesti naik ruam kalau tempat tak bersih. Lepas sapu Herbal Blend, cepat jer hilang ruam tu.

Setiap kali Ayish ada kena gigit nyamuk, pun Yana akan sapu Herbal Blend nih. Kejap jer dah hilang kesan merah, takde langsung tinggalkan parut.

Ada sekali tu, Ayish kena bisul dekat lutut, tak tahu sebab apa tiba-tiba jer keluar bisul ada mata. Yana ikhtiar sapu jer Herbal Blend Alhamdulillah 2-3 hari terus surut dan hilang.

Masa time Ayish jatuh and luka pun Yana sapu Herbal Blend nih, cepat jer kering luka dan tak tinggalkan kesan parut.

Best kan krim Herbal Blend Shaklee nih? Banyak sangat manfaat dan kegunaan dia sebab tu Yana kata setiap rumah wajib ada at least 1 tiub :)


This is how it looks, memang tahan lama 1 tiub nih sebab bila pakai dia sapukan nipis-nipis jer. Paling best, boleh digunakan untuk kegunaan seisi keluarga.

Antara Manfaat Herbal Blend by Shaklee:


1. Merawat eczema dan gatal-gatal digigit serangga

Ini lah antara tujuan asal saya nak beli Herbal Blend pada mulanya sebab bila tidur selalu kena gigit nyamuk. Nyamuk kat rumah tuh memang tak makan saman dah, dia tak heran setakat Ridsect dan yang seumpama dengan nya.. Kesan gigitan nyamuk slalunya susah nak hilang.. Alhamdulillah lepas sapu Herbal Blend nih mmg cpt je hilang bekas-bekas merah gigitan nyamuk.. 

2. Melembutkan tumit dan merawat tumit pecah

Tumit kering dan pecah sememangnya menjadi masalah saya sejak dahulu lagi. Pernah cuba macam-macam jenis krim mahal beli kat pharmacy. Tapi, tak berapa nampak hasilnya. Tapi, sekali pakai Herbal Blend, memang puas hati. Lembut je tumit kaki I gituu..

3. Ubat luka / lecur

Boleh guna ganti minyak gamat. Seeloknya ada satu herbal blend dalam rumah, bila ada luka je, cepat baik. Terhiris pisau? Kena cakar kucing? Terkena minyak panas? Semua pun boleh sapu Herbal Blend.. InsyaAllah luka cepat sembuh nanti :)

4. Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu

Memang dah terbukti, bila ada luka pada puting akibat gigitan anak, pedih yang teramat.. Jadi, lepas ni, ibu-ibu yang sedang menyusukan anak, kena ada herbal blend di sisi. Herbal blend ni sangat natural, jadi jangan risau.. Tiada bahan sintetik dan dijamin selamat..

5. Menghilangkan parut

Kalau ada parut akibat chicken pox atau campak, cuba sapukan herbal blend. InsyaAllah akan pudar dan hilang..

6. Ruam pada baby

Baby sememangnya senang terkena ruam, terutamanya ruam lampin. Baby kan masih kecil, kulit dia baru jer nak sesuai dengan persekitaran. So just sapukan jer Herbal Blend. Herbal Blend nih akan melegakan rasa pedih dan insyaAllah akan merawat ruam. Jangan sapukan krim steroid tau! Kesian kat baby nanti..

 7. Sebagai daily lotion

Supaya tangan sentiasa lembut.. Herbal blend tidak berminyak so sememangnya selesa digunakan :)

Kenapa Herbal Blend menjadi pilihan saya?

Sebab Herbal Blend diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi (horse chestnut, bunga yarrow, daun sage, dan juga rosemary). So of course it is naturally safe untuk semua peringkat umur sebab takde bahan kimia yang berbahaya.

SHARING ANTARA TESTIMONI HERBAL BLEND:







Untuk pembelian HERBAL BLEND secara ONLINE, boleh click link berikut:


Atau whatsapp Yana di 016-2099703 untuk order dan pertanyaan lanjut.



 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com