The Darlings

Wednesday, February 6, 2013

Review: Vit C Serum.

Assalamualaikum..

Kat sini saya nak share dengan uols one of the product yang saya dah amalkan and pakai for more than a month..

Currently OUT OF STOCK.



Kegunaan SERUM VITAMIN C DAN E Bagi Kulit:

- Menyamarkan kedutan
- Mengatasi pembentukan garis-garis halus pada wajah
- Mencegah penuaan
- Menganjalkan dan menghaluskan kulit
- Mencerahkan kulit 
- Mencegah sinar UV matahari


Cara pemakaian dengan kosmetik lain:

Pakai serum terlebih dahulu sebelum memakai sebarang krim atau pun foundation. Biarkan dalam lima minit, so that serum dapat meresap ke dalam kulit terlebih dahulu :)

Cara Pemakaian :
Titiskan 2-3 titis serum pada telapak tangan, kemudian usapkan pada kulit wajah yang sudah dibersihkan hingga ke leher secara merata. Gunakan serum ini sebelum menggunakan krim lain atau kosmetik lain pada pagi hari dan malam hari secara teratur. 

Kandungan:
Ascorbic Acid (Vit C), Tocopherol Asetat (Vit E), Carbomer, Aqua D.M, Sodium Metabisulphite Ethoxydiglicol, Disodium EDTA,Methyldibromo Glutaronitril, Phenoxyethanol, Bovin Collagen,Octoxynol-11, Polysorbate 20.



Selain aspek pemakanan seperti pengambilan supplement, luaran pun kena jaga jugak :) Sejak pengambilan serum ni memang kulit rasa lebih licin plus pengambilan BE memang saya amalkan juga 1-2 capsules per day mengikut keperluan. Bila hari yang saya rasa sibuk, saya ambil 2 capsules so that energy bertahan lebih lama and tak cepat letih. Serum ni boleh dipakai everytime lepas solat, lepas tu boleh touch up sikit dengan bedak untuk elakkan muka kelihatan oily and nampak pucat.

For those yang interested nak order, promotion price will be given for 1 bottle (20ml) and FREE POSTAGE:

RM50 for Semenanjung
RM55 for Sabah and Sarawak

You may email below details to the_whitelavender@yahoo.com

Name
Address
Tel num
Qty

This week last postage will be on Friday yer, next week Monday and Tuesday poslaju tutup sempena dengan CNY.

Till then, have a nice day ahead dearies. Assalamualaikum :)