The Darlings

WELCOME, DISCOVER WHAT IS HEALTHY LIVING IS ALL ABOUT

Thursday, October 25, 2012

Update.

Assalamualaikum..

Esok Raya Aidiladha tapi hari ini, waktu ini, saat ini.... Saya masih berada di ofis mengadap laptop, tapi keje almost done. Kenapa yer saya tak apply cuti? Kenapaaaa?? Sebab cuti saya tak mencukupi, bulan dua belas company ada plan shut down masa Xmas week maka lantaran tak nak kena tolak advance leave, terpaksa bersabar menyimpan cuti yang sedia ada untuk hari bahagia.

Okay sedih betul cerita saya. Ibu kat rumah dengan adek tengah bergendang bersilat kat dapur masak lauk raya, saya tersengguk-sengguk kat ofis mengadap laptop tak sudah-sudah buat keje. *Down*

Para wanita dan gadis yang menghantar email bertanyakan tentang Beutskin, minta maaf yer stock selebihnya sampai next week. Weekend nih ada, tapi telah saya berikan priority pada customers yang dah bayar deposit. Jadi yang booking air liuq, harap bersabar next week baru ada stock selebihnya. Untuk yang nak trial pack 10 biji, 20 biji atau 30 biji, harap maklum saya akan beri keutamaan untuk mereka yang nak order 1 kotak terlebih dahulu. Sebab mereka-mereka ini jer yang boleh didaftarkan sebagai ahli.

Ada yang tanya saya, akan ada effect tak kalau later on berhenti ambil supplement nih.. Tak de effect buruk, cuma tak boleh lah nak maintain kulit anda yang dah jadi cantek and kesihatan dalaman yang makin baek tuh. Sama lah macam makan vitamin C ke, apa tujuan makan vitamin C? Sebagai supplement untuk dapatkan nutrien tambahan bagi tujuan kesihatan kan? Same goes to Beutskin jugak. Nak maintain, makannn..

Macam saya, sekarang dah mula ambil sebiji sehari sahaja untuk maintain kan kesihatan kulit and tubuh badan. Masa awal-awal dulu nak effect cepat, saya makan 2 biji pagi, 2 biji malam selama 3 hari berturut-turut. Lepas tuh reduce to 2 biji pagi sahaja, and awal this week dah mula ambil 1 biji sehari. Saya prefer makan waktu pagi, 1 hour before I take my breakfast sebab malam saya selalu dinner lewat, maka takkan yer laa gigih tunggu 3 hours after dinner untuk makan supplement nih.

Sekarang alhamdulillah kesan yang saya dah nampak and rasa pada diri saya:
  • Dah period kali ke-2, senggugut no more. Syukur sangat-sangat, kalau tak rasa nak berguling-guling jer menahan sakit. Nak makan pain killer memang tak laa, not good untuk rahim kan..
  • Jerawat ada keluar, tapi kecik.. Cepat jer kecut and tak tinggalkan parut yang nyata. Ada pun samar-samar, sikit lagi hilang insyaAllah.
  • Bangun pagi rasa fresh jer. Kat ofis kalau tiba-tiba rasa mengantuk tuh sebab melantak nasi lemak for breakfast. If tak makan nasi lemak, elok jer mata tak mengantuk at all :D
  • Selera makan pun normal, buang air memang lawas. Bak kata kakak kat ofis, "Kamu nih makan jer buang, tak sempat jadi lemak.." kata nyee
  • Pipi I dah pinkish sikit, macam pakai blusher. Teehee! Suka, kalau tak dulu muka putih pucat je. Jadi pink sebab kena cahaya matahari wat peee..
Email untuk order Beutskin saya terpaksa stop dulu me-reply. Sebab stock tambahan next week baru ada. Saya akan mula me-reply bila stock dah ada, booking and payment within 24 hours sahaja. Permintaan sangat tinggi, jadi saya memang deal dengan mereka yang sungguh-sungguh nak cantek and sihat serta bayar on the dot. Details seperti full name, address, tel num and ic num saya perlukan bagi yang nak order 1 kotak untuk register sebagai ahli, first kotak RM260 plus postage and next purchase cuma RM210 plus postage RM6 to Semananjung, RM8 to Sabah or Sarawak.

"First booking and first pay, first serve.."

Kalau tak paham, boleh tanya through email: the_whitelavender@yahoo.com

Boleh refer kat previous entries untuk info tentang BE.

Entry 1
Entry 2

Salam Aidiladha everyone, have a nice day ahead.

Assalamualaikum :)