The Darlings

WELCOME, DISCOVER WHAT IS HEALTHY LIVING IS ALL ABOUT

Wednesday, October 10, 2012

Supplement :)

Assalamualaikum..

How's life going on dearies? Kat sini saya nak share dengan korang supplement yang saya baru je amik. Alhamdulillah, memang sangat bagus bukan sahaja untuk cantekkan kulit, malahan sangat baik untuk kesihatan dalaman jugak :)

Antara kesan yang saya sendiri dah rasa:
  • Pimples cepat kecut and kering. If keluar pun tak banyak lagi-lagi masa period. Kulit pun jadi lebih licin and lembut jer.
  • Saya nih ada masalah period pain, senggugut. Bila datang bulan jer, mesti rasa nak berguling-guling tahan sakit. Alhamdulillah, lepas amalkan supplement nih dah tak rasa sakit lagi.
  • Macam saya memang genetik kulit cerah, ada Chinese blood. Tapi cerah macam mana pun kena panas matahari boleh burn jugak. So dengan amalkan supplement nih boleh maintain kan and balance kan warna kulit.
  • Lawas, both besar and kecik. Hee, paham kan? :D
  • Tak cepat letih and mengantuk even tak cukop tido :)


Tak perlu make up tebal, foundation lagi bila nak keluar. Cukup bedak nipis supaya muka tak berminyak and sunblock untuk jaga kulit dari sinaran UV. Ni saya nak pegi Pejabat Pos jer, so tak der lah nak make up segala :)

Shoot for my online boutique.
Tak pakai foundation, cuma sedikit Maybelline Angelfit Two Way Cake. Tak payah tebal-tebal, letak sikit-sikit jer.

Now pegi keje pun dah tak pakai foundation at all.
Kulit rasa lagi selesa and tak terlalu oily macam dulu.

The supplement that I'm taking now is.......
Beutskin Essence.

Below are the details of the product for your info :)


Beutskin Essence dirumus dengan menggunakan ramuan platinum daripada himpunan pati tumbuhan yang unik, digabungkan menerusi teknik pengekstrakan superkritikal CO2, satu kaedah moden yang berupaya menguraikan melanin dan pigmen kuning pada kulit dengan lebih cepat demi memutihkan dan memperbaharui sel badan secara keseluruhan. Ia menggalakkan metabolisme sel, merawat dan memperbaiki sel agar badan menjadi lebih sihat dan memperolehi kulit yang lebih bersih, halus dan cerah. Ia juga membebaskan enzim-enzim aktif sel, berkesan untuk menghalang aktiviti radikal bebas dan meningkatkan tenaga sel supaya tisu kulit seluruh badan berfungsi dengan normal.

5 FUNGSI UTAMA BEUTSKIN ESSENCE:

1. Kecerahan Kulit - kulit bersih, cerah kemerah-merahan
2. Memperbaiki Genetik - menghalang sakit keturunan
3. Metabolik - Metabolisma stabil
4. Antioksidan - Awet muda
5. Menganjalkan kulit luaran dan dalaman


KESAN PENGAMBILAN BEUTSKIN ESSENCE:


3 hari :
- Menstabilkan fungsi hati dan buah pinggang, kadar peneutralan toksin dalam badan meningkat dengan nyata sekali, kekangan kapilari darah meningkat, hemoglobin meningkat dengan nyata, ketidakseimbangan ’qi’ dan darah dapat diperbaiki dan memulihkan daya.


10 hari :

- Keadaan fizikal bertambah baik, sebahagian toksin dalam hati, buah pinggang dan darah dapat disingkirkan, keupayaan anti-pengoksidaan dalam badan meningkat, kapilari darah menjadi lebih lembut, memulihkan dan meningkatkan kekenyalan dinding darah pada masa yang sama menyelaras fungsi ovari.


30 hari :

- Toksin pada organ dalaman badan dapat disingkirkan lalu dipenuhi dengan bekalan nutrien yang diperlukan, keupayaan baik-diri kulit dipulihkan dan ditingkatkan, fungsi peredaran mikro pada kulit diselaraskan secara efektif.


60 hari :

- Meningkatkan liang-diri kulit, keupayaan daya penahanan kulit meningkat, fungsi endokrin bertambah baik dan teratur, perubahan daripada kulit yang berwarna kuning gelap kepada kulit cerah berseri-seri.


90 hari:

- Lebihan lipofusin dan radikal bebas dalam badan disingkirkan, sel-sel menjadi aktif dan keanjalan kulit dipulihkan lalu mengembalikan wajah yang cantik dan kelihatan muda.


Penggunaan jangka masa panjang :

- Metabolisme badan berada dalam keadaan peredaran yang baik, kulit menjadi lembut, licin, sihat, cerah, cantik dan sempurna

CARA PENGAMBILAN:

-Makan 1 biji pagi dan 1 biji malam. Jika mampu, dewasa boleh ambil 2 biji pagi dan 2 biji malam.

-Boleh diamalkan seawal umur 13 tahun

-Wanita mengandung dilarang ambil (kerana ia mengecutkan rahim)

-Wanita menyusui bayi boleh ambil selepas habis tempoh pantang (digalakkan ambil untuk membantu menambahkan susu, lebih nutrisi pada bayi selain mengetatkan/memulihkan kembali organ peranakan wanita. Memadai 1-2 biji sahaja sehari.

- Lelaki yang berisiko kanser postat boleh mengamalkan Beutskin Essence

-Jarakkan sekurang2 nya 1 jam jika di ambil bersama bersama supplement/ubat-ubatan lain.

-Di makan sewaktu perut kosong, seeloknya sebaik bangun dari tidur, 1 jam sebelum sarapan atau sebelum tidur.


KANDUNGAN KAPSUL:



Pati Tomato (Lycopene), Kudzu Tropika Radix Puerariae Lobata, Minyak biji anggur, Lycopene, Minyak kacang Pain, Beeswax (lilin lebah) dan Minyak Biji Seabuckthorn

Minyak Biji Seabuckthorn:Menyingkir radikal bebas yang berlebihan daripada badan, menguat, menyelaras dan mengaktifkan sel imun badan, meningkatkan daya pertahanan terhadap penyakit dan melaraskan fungsi endokrin.

Minyak Kacang Pain:
Membantu mengurangi tahap kolestrol dan trigliserida, menghalang vasokonstriksi, meransang metabolisme interferon dan nodus limfa, mengurangkan tekanan darah, mengaktifkan sel-sel NK dan meransang pemecahan lemak.

Lilin Lebah:
Merawat parut pada kulit, memperbaiki kulit yang kasar dan kendur, menguatkan kekenyalan serat pada kulit, menggalakkan metabolisme melanin untuk memutihkan kulit.

Minyak Biji Anggur:
Mencegah dan merawat penyakit kardiovaskular, menurunkan serum kolesterol dan tekanan darah, menentang radikal bebas dan anti-penuaan.

Lycopene:
Mempunyai fungsi anti-pengoksidaan yang kuat untuk menyingkirkan radikal bebas, melambatkan penuaan dan menggalakkan pertumbuhan sel.

Radix Pueraria Lobata:Meningkatkan aliran darah ke arteri koronari, menurunkan kekangan pembuluh darah., mengencangkan payudara, merapatkan bahagian intim dan memperbaiki sistem peranakan wanita.

*LULUS KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA : MAL08031430TR
*HALAL

Price as per below:

10 biji- RM45
20 biji- RM90
30 biji- RM130
60 biji- RM260 (1 kotak)

Untuk yang beli 1 kotak akan automatic jadi ahli and next purchase cuma RM210 :)

Postage, 

Semenanjung (RM6)
Sabah/Sarawak (RM8)
 
Interested? Email to me, the_whitelavender@yahoo.com and letak details as per below ya..

Name:
Address:
Hp num:
Qty: 10 biji/ 20 biji/ 30 biji/ 60 biji (sekotak)

Thank you and have a nice day :)


16 comments:

Lelaki Ini said...

wah!
cumel2!

Zakia said...

wah bagus ni..saya pun tak pernah makan supplement..nak jugak try tapi macam tak berani.tapi tengok dari segi khasiatnya memang bagus..nak try la..nanti saya emel ok :)

Shazwani Ramly said...

info yg menarik kak yana

Rara Nasiha said...

tak pernah amik apa-apa suplement. but yang ni sounds good. :)

Lyana Hisham said...

kite pun amik supplement sbb bdn lemah sket.. sng kena sakit demam, sesema..

tp after amik ni alhamdulillah, better than before..

and dpt jaga kulit jugak, dier bersihkan dalaman dulu baru lah luaran physical pun lebih baek jugak :)

nurul said...

mcm best jgak supplement ni..

♣dya aien♣ said...

salam dear..

supplement ni sesuai utk mummy lepas bersalin ea?? baby akak skgni dah nak masuk 2bulan dah..
baru2 ni akak ade tnya 1seller yg jual supplement nama camni gak dia cakap better takyah amek lg.. frust sgt masa tu..

Lyana Hisham said...

salam kak..

2 bulan dah boleh dah.. dah nk hbs pantang :)

MéuzAngelo™ XXIII said...

woahhooo! lawanye dia hehe :p
[singgah sini pulak :)]

fa Alshah said...

dear, what is much better? BE or VCO catalyst?

Lyana Hisham said...

i took vco before, tp mcm xnmpk effect sgt.. i think BE is better :)

nina said...

sis..teringin nk cube..,sblum ni pon nah amik vco..,kalau bnti mkn ade effec x?

Lyana Hisham said...

xde dear, dulu pun sis mkn vco tp da stop :)

Miss A said...

nanti kalau saya nak,saya order lah. nampak macam menarik. hihi :3

yuyun said...

hi..saya nak tanya..perlu ke amik SNE capsules and BE skali?kalo amik BE je kesan die macam mana untuk muka org y ade pimples and acne scars..thanks :)

Isma Emilia said...

macam best produk ni tapi mahal nye..:( btw plez click once k, http://incomepart.com/ref.php?page=act/ref&invcod=116667
tq