The Darlings

Saturday, October 13, 2012

Beutskin Essence.

Assalamualaikum..

Ramai tanya saya dah makan berapa lama. Actually saya dah makan almost a month. Masa awal-awal saya makan, I take 2 in the morning 1 hour before breakfast, and also 2 at night sebelum tido. Tapi 3 days jer saya ambil macam tu, after that cuma 2 biji pagi sebab kesan dah mula rasa. Paling ketara sekali jerawat cepat kecut, senang lawas bila makan jer tak sampai sejam dah pegi toilet and paling best, tak rasa letih even saya tido lewat. Biasanya kat ofis memang mengantuk jer memanjang, lagi-lagi bila tak cukup tido. Alhamdulillah lepas makan BE nih, rasa lebih fresh bila bangun pagi and kat ofis pun tak rasa letih. Kulit pun rasa makin lembut, liners pun sekarang bersih jer kalau tak dulu ade jugak masalah keputihan. 


Gambar kat ofis, tanpa edit or flash :)

Hari tu ade masa yang stok BE nih habis, kat HQ pun tak de terpaksa stop seminggu. Tak de bad effect apaper pun, just that saya kembali rasa mengantuk and letih bila tak cukup tido.

Nak share sikit info on supplement BE nih.. Sebab ramai yang tanya soalan-soalan macam kat bawah nih, maka nye saya share kat sini terus okay. 


Produk BEUTSKIN ESSENCE kini makin dikenali sebagai supplement yang mampu memperbaiki dalaman dan kecantikan kulit luaran seseorang wanita. Penggunaan skincare yang bagus sahaja tidak mencukupi kerana tanpa kesihatan yang baik, ia akan merencatkan penampilan dan mengurangi keserian wajah individu terbabit. Justeru, amalkan pemakanan yang seimbang, minum cukup air, elakkan masalah yang boleh menyebabkan tekanan/stress serta mendapatkan rehat/masa tidur yang berkualiti adalah asas untuk kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari.



Berikut adalah beberapa persoalan yang sering diajukan berkenaan produk ini. Penting untuk anda memahami dan mengambil produk mengikut aturan dan saranan yang diberikan bagi memastikan khasiat/keistimewaan ia dapat diserap badan dan memberikan impak maksima di atas pelaburan yang anda keluarkan.

1. Bila masa terbaik untuk mengambil Beutskin Essence?
-Ambil 2x sehari, 2biji sebaik saja bangun dari tidur, diikuti dengan segelas air masak/suam, iaitu sekurang-kurangnya setengah jam sebelum sarapan. Sekali lagi 2biji pada waktu malam, iaitu sebelum tidur (dengan andaian anda makan malam selewatnya 3 jam sebelum tidur, agar zat aktif produk dapat diserap sistem pencernaan tanpa gangguan dari makanan2 yang belum dihadam). Sila minum banyak air sepanjang hari untuk melancarkan pembuangan toksin dan membolehkan nutrien diserap secara optimum oleh sistem dalaman badan. Atau memadai untuk ambil 2 biji sehari, boleh ambil 1 pagi and 1 malam, 2 pagi atau pun 2 malam ikut kesesuaian masing-masing.

2. Bolehkah Beutskin Essence diambil ketika haid atau hamil/mengandung?
-Boleh diambil ketika haid, ia membantu mengurangi senggugut, melaraskan kitaran hormon (bagi mereka yang hanya sesekali datang haid dalam beberapa bulan) juga  melambatkan monopouse. Tetapi wanita hamil DILARANG mengambil produk ini kerana kandungannya yang boleh 'membersihkan rahim' dan mengecutkan saluran peranakan. Tapi bagi yang nak berkahwin jangan risau, boleh makan seperti biasa. Lepas kahwin anda boleh stop, saluran peranakan akan back to normal dan anda digalakkan makan SNE pulak untuk kesuburan.

3. Selepas bersalin/berpantang dan menyusukan bayi boleh ambil Beutskin Essence?
-Boleh, tapi pengambilan dalam kadar minima sahaja sudah mencukupi, iaitu 1 pagi dan 1 malam. Ia membantu mempercepatkan proses pemulihan luka selepas bersalin, mengeluarkan sisa darah nifas, memperbaiki rahim pada kedudukan asal dan mengetatkan semula vagina selain menambahkan susu ibu dan memberi tenaga. 

4. Lelaki boleh amalkan Beutskin Essence?
-BOLEH! Ia membantu mengimbangi hormon kelelakian anda selain menjauhi kanser prostat, di mana dengan pengambilan BE ia mampu merencatkan kanser tersebut selain menguatkan sistem perkumuhan (buah pinggang) anda. 

5. Bolehkah Beutskin Essence diambil bersama supplement lain seperti kolagen, Vitamin-C atau ubat-ubatan doktor yang lain?
-Boleh, tapi bergantung kepada kesesuaian. Contohnya, jika supplement lain itu juga perlu diambil sebelum sarapan, maka ia pasti menyukarkan anda kerana BE juga perlu diambil pada masa yang sama,kan? Pastikan anda jarakkan waktu pengambilan sekurang2 nya 1 jam sebelum mengambil produk lain.

6. Berapa lama perlu amal untuk melihat hasil kecerahan kulit?
- Ini paling banyak ditanya. Semua obses untuk miliki kulit cerah berseri. Tapi sebelum itu, anda perlu fahami dulu bagaimana Beutskin Essence (BE) berfungsi dalam beberapa tahap dalam lingkungan masa tertentu. Kita rawat dalaman dahulu ok?

**Penyerapan - 100% pati tumbuhan aktif yg diserap dengan pantas ke dalam sel-sel tubuh bagi mengaktifkan fungsi2 utama sel.

**Pemulihan - Pati tumbuhan aktif dlm BE bertindak terus pada nukleus sel untuk menghasilkan enzim2 autogenus bagi memulihkan kecergasan.

**Penjanaan semula - Pati tumbuhan aktif dalam BE membekalkan nutien2 yg mencukupi kepada sel dan membantu sel2 kulit kembali sihat.

**Pengkhususan - Pati tumbuhan aktif dalam BE mula mengenal pasti dan bertindak secara khusus pada sel2 yg rosak dalam tubuh dengan menambahkan kepekatan kolagen dan membaiki struktur serat2 elastik, membolehkan kekenyalan dan keanjalan kulit dipertingkatkan.

**Pembekalan semula - Pati tumbuhan dalam BE membekalkan semula tenaga dan tahap nutrien yg diperlukan oleh sel2 kulit.

**Kebolehpercayaan - BE mengandungi 100% pati tumbuhan aktif tanpa penggunaan sebarang hormon dan oleh itu, ia tidak akan menyebabkan alergi dan kebergantungan.

Jadi kesimpulannya, jika kesemua tahap ini sudah dicapai, kesihatan dalaman dipertingkatkan, struktur kulit akan dipulihkan (jerawat, parut, pori2 terbuka, jeragat, kekusaman hilang perlahan2), maka barulah terlahir kulit halus cerah berseri! Ini semua diperolehi dalam tempoh 3-6 bulan pengambilan secara konsisten..:)

7. Jika memberhentikan pengambilan, adakah kulit yang cerah/mulus kembali menjadi gelap dan kusam?
-Dalam jangka panjang, sudah tentu ia terjadi, kerana tanpa zat2/nutrien mencukupi, kolagen semulajadi badan terbina dalam kadar perlahan dan merosot, selain pengumpulan toksin yang menghasilkan radikal bebas mempercepatkan lagi proses penuaan berlaku..

NOTAKAKI: Dalam proses rawatan, sesetengah orang berkemungkinan akan mengalami masalah jerawat tiba-tiba keluar, atau jeragat mungkin bertambah sedikit daripada asal atau pun keputihan pun mungkin keluar. Take note untuk teruskan makan dan jangan sesekali anda STOP sebab anda dalam tempoh rawatan di mana toksin telah mula keluar daripada kulit sebelum kulit menjadi lebih halus, licin dan semakin cerah. Rawatan ini bergantung pada kandungan antibodi dalam badan masing-masing. Ada yang sebulan, ada yang tiga bulan dan mereka yang ada masalah kulit yang teruk mungkin memerlukan enam bulan untuk memperoleh struktur kulit yang lebih baik dan cantik. BE ini salah satu fungsinya ialah menstabilkan fungsi hati dan buah pinggang, jadi kena minum AIR MINERAL banyak-banyak and kena rajin ke toilet sikit sebab lawas buang air kecil. Oleh itu, bagi yang mengamalkan makan BE secara berterusan insyaAllah akan memperolehi mata yang lebih fresh dan kulit yang lebih glowing serta halus licin.

Untuk mempercepatkan tempoh rawatan, disarankan makan SNE capsule juga dan anda juga boleh menyapukan minyak SNE pada muka. Juga yang berkemampuan, boleh makan 2 capsules SNE dan 2 capsules BE pada waktu pagi dan juga malam.

Antara selebriti yang mengamalkan produk BE nih and diorang memang berpuas hati :)









I used to adore kulit Adira, putih melepak and pinkish pulak tu. At first I thought dier pakai blusher, rupa-rupanya after amalkan BE nih her face jadi glowing and pinkish gituu.. Macam saya, memang berkulit cerah tapi bila kena panas terik boleh berbelang jugak kulit kan.. After amalkan BE nih alhamdulillah tak de nak berbelang dah kulit sebab BE nih dier balance kan skin tone jugak, and now pipi dah start nk pinkish sikit. I will continue on consuming this product sebab memang terbukti berkesan pada diri sendiri :)

So those yang interested kena cepat-cepat order sebab stok BE nih kalah pisang goreng panas. Bila habis jer jenuh kena tunggu, macam saya dah standby extra kotak untuk diri sendiri so memang takkan ter-stop. Nanti jadi macam hari tuu haruuu.. Uhuk! And also, I had stop taking other supplements which I used to consume before, sebab BE nih dah memadai.

Untuk order, price as per below:


10 biji- RM45
20 biji- RM90
30 biji- RM130
60 biji- RM260 (1 kotak)

Untuk yang beli 1 kotak akan automatic jadi ahli and next purchase cuma RM210 :)

Postage:

Semenanjung (RM6)
Sabah/Sarawak (RM8) 
 
Email to me at, the_whitelavender@yahoo.com and letak details as per below.

Name:
Address:
Hp num:
Ic num:
Qty: 10 biji/ 20 biji/ 30 biji/ 60 biji (sekotak)


Till then, have a nice day :)

Assalamualaikum..