Wednesday, December 26, 2012

Advertisement: To whom it may concern.

Assalamualaikum dearies..

Lately I've been receiving few emails from some of my readers yang berminat nak advertise kat my blog. Okayh, memang tak pernah terfikir pun pasal nih sebab usually cuma advertise kan business sendirian berhad :)

Disebabkan dah ramai mula bertanya, maka saya berfikir tak salah kalau saya buka peluang untuk mereka yang berminat nak letak advertisement di blog saya nih. Untuk yang berminat, boleh pilih options di bawah:
  1. Side bar only (permanent)
  2. Entry only (randomly about the things you wanna advertise)
  3. Side bar + entry
Saya akan charge yuran tahunan, means anda bayar setahun hanya 1 kali sahaja. 

If you're interested, you may email to me at lyanahisham@yahoo.com and then I will provide you the rate for the option that you choose.

Till then, have a nice day ahead dearies.


Wednesday, December 19, 2012

Status Halal Produk SNE Marketing (BE).

Assalamualaikum..

Disebabkan saya menerima beberapa persoalan mengapa kat kotak BE tak de logo halal Jakim? Jadi ada customers yang pada mulanya rasa ragu-ragu nak makan. Yelah, perkara halal and haram nih bukannya boleh main-main yer tak?

Kat sini saya lampirkan sijil halal BE yang sememangnya SNE Marketing dah ada sementara sijil halal dari Jakim pulak dalam proses tengah menunggu queue (baru tanya dengan HQ pagi tadi). Jadi, bila dah ada sijil halal nanti baru lah akan ada cop halal Jakim pada kotak produk.



SNE in media.

Walau pun belum dapat lagi sijil halal dari Jakim, korang tak perlu risau okay sebab kandungan dalam BE nih semuanya mainly adalah tumbuh-tumbuhan semula jadi sahaja, tak de unsur-unsur animal kecuali lilin lebah.

Refer pada entry ini untuk kandungan BE.

"Pati Tomato (Lycopene), Kudzu Tropika Radix Puerariae Lobata, Minyak biji anggur, Lycopene, Minyak kacang Pain, Beeswax (lilin lebah) dan Minyak Biji Seabuckthorn

Minyak Biji Seabuckthorn:

Menyingkir radikal bebas yang berlebihan daripada badan, menguat, menyelaras dan mengaktifkan sel imun badan, meningkatkan daya pertahanan terhadap penyakit dan melaraskan fungsi endokrin.

Minyak Kacang Pain:
Membantu mengurangi tahap kolestrol dan trigliserida, menghalang vasokonstriksi, meransang metabolisme interferon dan nodus limfa, mengurangkan tekanan darah, mengaktifkan sel-sel NK dan meransang pemecahan lemak.

Lilin Lebah:
Merawat parut pada kulit, memperbaiki kulit yang kasar dan kendur, menguatkan kekenyalan serat pada kulit, menggalakkan metabolisme melanin untuk memutihkan kulit.

Minyak Biji Anggur:
Mencegah dan merawat penyakit kardiovaskular, menurunkan serum kolesterol dan tekanan darah, menentang radikal bebas dan anti-penuaan.

Lycopene:
Mempunyai fungsi anti-pengoksidaan yang kuat untuk menyingkirkan radikal bebas, melambatkan penuaan dan menggalakkan pertumbuhan sel.

Radix Pueraria Lobata:Meningkatkan aliran darah ke arteri koronari, menurunkan kekangan pembuluh darah., mengencangkan payudara, merapatkan bahagian intim dan memperbaiki sistem peranakan wanita."


Kelulusan daripada Kementerian Kesihatan Malaysia memang dah ada jugak, jadi produk ini tak berbahaya dan selamat untuk dimakan.



Kalau ada sebarang keraguan atau pertanyaan boleh email terus kepada saya okay, the_whitelavender@yahoo.com.

Till then, Assalamualaikum :)

Wednesday, December 12, 2012

12.12.12

Assalamualaikum..

Ada kakak kat ofis berbunyik pepagi tadi..

"12.12.12.. Tarikh cantek nih.. Nape Lyana tak pilih jer tarikh nih untuk akad nikah may be?"

"Errr.."  >__<

Okay finee, dah terlepas tarikh yang cantek untuk mengabadikan suatu memori yang bermakna. Tahun depan dah tak ade 13.13.13. Ehh tapi, 1.3.13 ade kan? Hee whatever! Okayh itu bukan tarikh kawen saya, harap maklum :D

Dears, tak kisah lah tarikh ape sekali pun.. Cantek ke tak itu tak penting. Date boleh jadi cantek and sweet dengan hanya mengabadikan kenangan yang bermakna pada tarikh itu sendiri.

Contoh macam saya, 24.10.06.  Bukannya cantek pun tarikh nih, tapi sangat bermakna buat saya. Kenapa? Sebab tarikh nih lah Encik Tunang cakap pada saya, "Saya nak kenal awak lebih jauh. Saya terima segala baik buruk awak. Apa saja perkara yang dah lepas and apa jua silap saya, saya minta maaf. Tapi saya betul serius dengan awak.."

Ternganga terdiam! Dah lah malam raya. Terus rasa terbang ke udara macam mercun thunder clap!!


Kanak-kanak ribena :P

InsyaAllah kalau segalanya dipermudahkan, tahun depan kami dah beraya bersama. Saya tak mampu berjanji untuk mengundang semua teman di sini ke majlis saya nanti, tapi insyaAllah kalau ada rezeki lebih boleh lah.. :)

I'm still searching for MUA- preferable perempuan and superb photographer gambar cunn yang boleh promise album cunn and tak lambat siap. Kalau ada link yang best-best, boleh tak korang tolong tinggalkan kat comment ni? Jasamu dikenang, saya nih balik keje dah kepenatan tak sempat betul nak search :(

Till then, take care dearies. Have a nice day ahead and be good.
Assalamualaikum..

P/S: Give away masih berjalan sampai 14.12.12. Saya akan announce 2 pemenang on the 15.12.12, insyaAllah..

Monday, December 10, 2012

Antara Cita-cita dan Cinta.

Assalamualaikum..

**Saya kini di office, tak curi tulang tapi curi sedikit jer masa untuk membuka blog kesayangan nih seketika :)

Happy Monday blues everyone. Yer, bulan nih rasa macam December blues aje.. Every weekdays dah macam kemalasan tahap melampau, especially Monday lah for sure. Ok come on laa Lyana, semangat!!

Nak share sedikit recent update dalam hidup saya. Baru-baru ini, saya menerima satu offer yang sememangnya dah lama saya nanti-nantikan. Betul lama, sebab bukan mudah untuk dapat offer macam nih. Kiranya bila dapat tuh, memang bersyukur lah sangat-sangat.. Alhamdulillah.. Masa mula-mula dapat call and diberitahu saya dapat, rasa macam dah terbang ke awan jer. Namun ku sangkakan panas sampai ke petang, rupanya hujan di tengah hari.. Ecehhh...

"Tapi, Cik Nur Liyana akan ditempatkan di negeri Sabah. Cik setuju untuk menerima tawaran ini?"
 
Fineeeeeeeee! Sabah? Betul-betul nak kena terbang merentas Laut China Selatan nih. No.. no.. no.... Even saya memang berharap untuk dapat position nih, tak de lah terpikir dia nak campak saya ke Sabah. Kalau Semenanjung boleh dipertimbangkan lagi, ini Sabah???
 
Terus terbayang .....

  • wajah ayah, ibu, adek-adek..
  • wajah Encik Tunang
  • mereka-mereka lain yang saya sayang

 

Tidak.. Tak mungkin saya kejar cita-cita dengan meninggalkan cinta-cinta saya. Bagi seorang anak perempuan, saya tak sekuat itu untuk pergi nun jauh ke sana meninggalkan ibu, ayah dan adek-adek yang saya sayang.. Sebagai seorang tunangan orang, tak mungkin saya mampu untuk meninggalkan bakal 'Adam' saya hanya nak mengejar sebuah cita-cita yang entah sampai bila saya inginkan cita-cita itu.. Juga diri saya sendiri, saya tak kuat untuk mengharungi hari-hari saya keseorangan jauh dari mereka yang saya sayang.

Betul lah, selain daripada Dia yang Maha Esa.. Orang-orang yang kita sayang lah yang menjadi kekuatan untuk kita meneruskan setiap hari-hari yang mendatang dalam hidup kita. Jatuh bangun kita, semuanya bergantung kepada mereka yang sentiasa berada di sisi kita. Tanpa mereka, bukan mudah untuk kita jadi kuat lebih-lebih lagi di saat kita rasa down.

Tak mengapa lah, mungkin ini bukan rezeki saya. Walau terasa berat untuk reject the offer, tapi berat lagi untuk saya menggapai langit dan meninggalkan bumi yang kini saya pijak. Rezeki Allah kat muka bumi nih luas, insyaAllah mana tahu ada rezeki lain yang lebih baik menanti saya.. Untuk korang juga :)

Ya Allah, moga ini pilihan yang terbaik buat ku.. Kau permudahkan lah bagi ku menempuhi hari-hari seterusnya yang bakal ku lalui.. insyaAllah..

Okayh, sesi luahan rasa berakhir dulu di sini. Jom sambung keje.

Assalamualaikum, have a nice day ahead korang.

Thursday, December 6, 2012

Perbezaan antara Beutskin Essence dan Kapsul SNE: Yang mana lebih berkesan?

Assalamualaikum dearies..

Lately, saya banyak menerima email berkenaan produk BE dan SNE kapsul. Ramai yang bertanyakan kepada saya yang mana lebih baik untuk di makan, BE atau Kapsul SNE?

Okayh, di sini saya akan menerangkan serba sedikit mengenai perbezaan di antara BE dan SNE so that korang boleh decide yang mana lebih baik untuk korang consume :)

Beutskin Essence (BE) ini fungsi utamanya ialah khusus untuk ke arah kecantikan dan pencerahan kulit merangkumi muka dan seluruh bahagian badan. BE juga boleh sekatakan warna kulit, terutama bagi wanita yang bertudung biasa ada berbelang pada muka macam pakai topeng jer kan?? Makan BE nih insyaAllah boleh kurangkan kesan berbelang and lama-lama boleh sekatakan terus warna kulit supaya lebih putih dan kemerah-merahan. Kalau produk kecantikan nih banyak untuk nak putihkan muka jer kan? Nak natural putih seluruh bahagian badan maka amalkan lah makan BE. Selain itu, BE nih jugak boleh memperbaiki kesihatan dalaman badan. Semua golongan boleh amalkan BE kecuali WANITA YANG HAMIL dan WANITA YANG DALAM USAHA UNTUK DAPATKAN ZURIAT. Sebab BE nih mengecutkan rahim.

Kapsul SNE pulak fungsinya menjurus kepada kesihatan dalam badan. Kapsul SNE nih dier boleh memperbaiki fungsi sel, membaik pulih sel, menyuburkan sel, mengandungi kesan anti-bakteria, memberi keseimbangan sistem dalam badan, mampu membersihkan darah dan juga membantu proses penyingkiran toksin dalam badan. Kapsul SNE boleh diamalkan oleh semua golongan termasuk lah wanita hamil, wanita yang inginkan zuriat juga digalakkan ambil sebab dier menyuburkan sel malahan kanak-kanak pun sesuai sebab dier memberi kecergasan kepada mental dan fizikal. Juga untuk wanita berusia yang ada masalah pigmentasi yang teruk, disarankan ambil Kapsul SNE. Pigmentasi dah hilang boleh consume BE pulak untuk kecantikan dan pencerahan kulit.


Price: RM250 (non member)
RM198 (member)
postage: Semenanjung (RM6),
Sabah & Sarawak (RM8)
Untuk lebih memahami fungsi kapsul SNE, boleh baca sedikit info di bawah:

MANFAAT UTAMA
• Berkeupayaan untuk menyingkirkan radikal bebas dan elemen berbahaya.
• Meningkatkan fungsi sistem imun.
• Mencegah pelbagai jenis penyakit sistem pencernaan.
• Mengurangkan tahap lipid darah dan kolestrol, justeru mencegah penyakit kardio-serebrovaskular.
• Mencegah jangkitan influenza.
• Merawat lecur, parut, reput fros dan kudis.
• Mencegah kerosakan yang diakibatkan oleh radiasi dan oksidasi.
• Menggalakkan peredaran darah dan mengelakkan pembentukkan bekuan darah, mempercepatkan proses penyembuhan luka selepas pembedahan.
• Mencegah dan merawat pelbagai masalah ginekologikal. Produk ini amat sesuai untuk kaum wanita.
• Membantu perkembangan fizikal dan keupayaan mental kanak-kanak.
• Meningkatkan kesihatan kulit dan menagguhkan proses penuaan.


KESAN RAWATAN KAPSUL SNE

Tempoh Rawatan Pertama (1-30 hari)
-
Wajah yang cantik dan berseri
- Kualiti tidur bertambah baik
- Mempertingkatkan sistem imun

Indikasi :- Kesan rawatan Kapsul SNE telah bermula, menyingkirkan toksin dan radikal bebas daripada badan anda. Sesetengah individu akan mengalami tindak balas yang positif (reaksi penyelarasan). Namun begitu, reaksi sedemikian akan hilang dalam tempoh 1-2 minggu.

Tempoh Rawatan Kedua (30-60 hari)
-
Berasa cergas dan bertenaga
- Wajah yang cantik dan berseri
- Pigmentasi dan kedutan berkurangan
- Kualiti tidur bertambah baik
- Wajah nampak berseri dan lebih muda.

Indikasi :- Sistem endokrin diselaraskan untuk mencapai keseimbangan dalaman; fungsi imun dipulihkan, metabolism pada tahap optimum. Anda dinasihatkan untuk terus mengambil Kapsul SNE.

Tempoh Rawatan Ketiga (selepas 60 hari)
-
Keletihan, kepenatan dan sakit belakang semakin lega
- Kulit tampak lebih lembab, halus dan gebu
- Pigmentasi berkurangan atau semakin pudar
- Pengurangan tahap gula darah, lipid darah dan kolestrol
- Peredaran darah yang optimum; hujung jari berwarna kemerah-merahan

Indikasi :- Kapsul SNE merupakan sumber nutrient penting untuk tubuh badan anda. Ia membantu menyelaraskan fungsi tubuh anda. Anda dinasihatkan untuk terus mengambil Kapsul SNE.

KAPSUL SNE sesuai untuk :

1. Penyakit saluran pernafasan; penyakit saluran gastrousus; penyakit sistem urinary.
2. Penyakit kardiovaskular dan serebrovaskular; penyakit system peredaran darah.
3. Penyakit sistem saraf; reumatisme dan arthritis
4. Penyakit kulit;
5. Fungsi imun yang semakin merosot;
6. Lecur, lepuh, kudis tekanan, luka, reput fros.
Jika berminat untuk pre-order Kapsul SNE, boleh email kan kepada saya: the_whitelavender@yahoo.com and sila sertakan maklumat di bawah:
-Full Name
-Address
-Tel num
-Ic num
**Untuk trial pack cuma ada 30 capsules sahaja, harga RM125 (not including postage).
Till then, have a nice day dearies.. Assalamualaikum.

Friday, November 30, 2012

Beutskin Essence: For dear customers.

Assalamualaikum..

Khusus untuk my lovely customers yang dah pernah order 1 box or more daripada saya, this announcement is for you dearies..

Untuk check keahlian, SNE tak pakai number ahli tapi segala urusan menggunakan ic number. Untuk log in member, please follow below steps:

1. Log in to www.snemarketing.com
2. Click on 'member login'
3. Fill in your ic number, password pun same. Kat sebelah bawah ada guideline on how to fill in ya.
4. Change your password.
5. Dah boleh log in :)

But yang baru order bulan Nov, kena tunggu sikit yer sebab semalam baru submit kat HQ. Yang dah order on September and October dah boleh check. If tak boleh, please inform me so that I could check with HQ.

Apa yang special bila jadi member? Bila jadi member, boleh dapat bonus bulanan. Kalau order lebih, maka lebih lah bonus nye ;) 

Another thing, nak minta jasa baik repeat customers saya bila nak order baru.. Tolong send guna email yang lama boleh? Sebab email saya sangat banyak, saya tak mampu nak check balik previous mails untuk pastikan sama ada anda dah pernah register atau tak. Ohh and, hanya customers yang purchase 1 box jer didaftarkan sebagai ahli, yang beli trial pack tak ye.


Scha Alyahya also consumed BE :)

Pretty Lisa Surihani at SNE HQ. Patut laa kulit dia makin cantek :)

Adira ni tak payah cakap laa.. Memang I truly adore her skin! Sooo flawless, putih pinkish..


After almost 3 months consumed BE, and will keep on continue to consume BE since saya dah tak de makan any other supplements :)

InsyaAllah, those yang makan BE nih pasti akan rasa lebih fresh and tak cepat letih even tak cukup tido, keje yang banyak, assignment menimbun ke, housewife yang sibuk dengan keje kat rumah etc. etc.


Trial pack still ada for those yang baru nak mencuba,
  • 10 biji (RM45)
  • 20 biji (RM90)
  • 30 biji (RM130)
Postage to Semenanjung RM6, Sabah & Sarawak RM8.

Bagi mereka yang ada masalah kulit seperti pimples yang teruk, jeragat, kesan parut jerawat, atau masalah lain yang lebih serius.. disarankan untuk ambil 4 biji sehari: 
  • 2 biji pagi, 1 hour before breakfast
  • 2 biji malam, 2-3 hours after dinner
1 box untuk new purchase, RM260 per box and next time purchase will be RM210 per box.

To order, saya perlukan below details:
  • Full Name (with nama ayah sekali)
  • Address
  • Tel num
  • Ic num
Email to, the_whitelavender@yahoo.com

Till then, memiliki kesihatan dalaman and kulit yang cantik kini milik semua :)

Assalamualaikum, have a nice weekend.

P/S: Customers yang dah buat payment by 5 pm today, semua dah selamat di pos. InsyaAllah Monday nih sampai. If nak tracking number boleh email saya ye..

P/S/S: Felinna Inch-Loss new stock arrive! Nak kulit and kesihatan dalaman terbaik mesti nak buang lebihan lemak juga kan? Cuma RM75 untuk Semenanjung, RM80 untuk Sabah & Sarawak. Postage free~



Wednesday, November 7, 2012

Kisah Si Darah Manis.

Assalamualaikum..

Ada orang sekeliling tak kisah alam nyata atau pun alam maya, bertanyakan kepada saya apa beza hubungan masa sebelum bertunang and selepas bertunang?



1.Sejak bergelar tunangan orang nih, banyak perkara yang saya mula jaga dengan lebih detail yang paling utama sekali pergaulan dengan kawan lelaki yang lain. Kalau dulu, mungkin berbalas sms and sesekali menerima call bertanya khabar tu perkara yang biasa.. Yelah, setakat kawan call tanya sihat ke tak bukan suatu perkara yang peliks. Same goes to him jugak kawan perempuan yang tak berkenaan hantar message, "Delete"..

2. Bila nak keluar pegi mana-mana dah jadi habit untuk call bagitau yang kita nak keluar..

"Awak, saya nak keluar pegi Maybank kejap."
"Awak, saya bawa ibu keluar pegi Econsave. Ibu nak beli barang dapur."
"Awak, saya nak pegi clinic bawa adek, dia demam."

And so on..

Paling common bila Encik Tunang call,

Bila pagi.. "Assalamualaikum Cik Tunang saya.. Dah siap?"

Bila menjelang maghrib.. "Awak, saya baru balik keje nih.. Penaaaat.. Hari nih bos torture lebih bagi keje banyaaak.."

3. Bila call jer asyik cakap and discuss tarikh nak kawen padahal kursus kawen tak pegi-pegi lagi. Haha dah kena sound dengan ramai orang nih..

Encik Tunang, "Awak, kita cepatkan bulan tiga boleh tak?"
Saya jawab, "Haa gila? 3 bulan nak prepare semua tak naaaaaak!"
Encik Tunang, "Alaaaa.."

Paling obvious sekali, perangai kecomelan Encik Tunang sudah terserlah. Dulu tak berapa nak comel lepas tunang menjadik-jadik. Tak pe, orang kata anak bongsu nih memang mengada :P Nasib baik Cik Tunang dia nih Puteri Sulung.

4. Lepas cakap pasal tarikh kawen, cakap pasal wedding theme pulak. Last-last melalut sampai bincang nama anak. Apekahh? Sampai ibu sound, "Dari mana datang anak tu?" Haha terdiam kau terusss.. Kelu lidah untuk berkata-kata! -_-

5. Encik Tunang jadik makin penyabar dengan saya, saya pulak menjadi sensitip terlampau kadang-kadang tuh.. :') Ibu and ayah pun kagum dengan kesabaran dia sampai sekarang nih saya rasa dia lebih disayangi ibu and ayah.. Tapi tak pe, tak jealous pun kan bakal suami saya jugak. Hiks!

Okay dah tuu jer nak share, yang lain simpan sendiri. Memang manis bila berdarah manis, tapi dugaan tetap ada. "Langit tak selalunya cerah, bulan tak selalunya terang. Begitu lah kehidupan, tak selalunya indah. Tapi, di setiap hujan yang turun insyaAllah ada pelangi yang muncul selepasnya.."

Kita hanya mampu merancang, Allah jua yang menentukan segalanya. Doakan urusan kami dipermudahkan, bulan depan baru plan nak pegi kursus kawen :)

Have a nice day ahead dearies, Assalamualaikum.

P/S: Cukup je 3k follower belog ini, saya akan buat give away insyaAllah.. Tak penah buat lagi kannnn.... :)


Wednesday, October 31, 2012

Beutskin Announcement (updated)!

Assalamualaikum..

Dear ladies, Beutskin Essence stocks this week semua dah pos hari nih. Like stated before in previous entry, priority will be given for customers yang dah bayar deposit. Good news for everyone, ready stock dah ada and payment by this Sunday, saya akan pos on Monday.

I favor 'first booked and paid, first served” policy for customers, which means customer who made the very first payment, shall have the entitlement of purchase for the current week stocks. For customers who may fail to pay earlier, anda boleh tunggu new stocks coming in the other week or you may ask for refund back just in case payment dah dibuat tapi lewat and anda tak nak menunggu. InsyaAllah saya akan keep on update stocks availability thorugh email yer :)

I only deal with serious customers, serious customers here means you booked and you will pay within 24 hours. If payment lewat, your order kena queue up sebab customers lain yang dah bayar akan dapat purchase terlebih dahulu.

To order, please provide below details and send to the_whitelavender@yahoo.com:

full name
address
tel num
ic num

1 box- RM230, postage is RM6 for Semenanjung and RM8 for Sabah and Sarawak.

Untuk repeat order customers, 1 box cuma RM200 only ya sebab dah register ahli. But I need the above details also sebab tak terdaya nak check email lepas-lepas terlalu banyak :)

Trial pack also boleh request if nak, 10 biji (RM45)/ 20biji (RM90) /30biji (RM130).

Till then, have a nice day.

Assalamualaikum..

P/S: For those yang dah buat payment and saya dah pos, tracking number will be given upon request. Thank u!


Sunday, October 14, 2012

Resepi Puding Biskut ♥

Assalamualaikum..

Hari nih nak share dengan uols resepi Puding Biskut, dapat from my friend's mum. Alkisahnya dak kawan nih selalu laa bawa bekal Puding Biskut nih pegi ofis. Lama-lama makan sampai seru nak mintak resepi nak cuba buat sendiri lagi puas makan dapat buat banyak-banyak. Selalu dia bawa bekal kena kongsi ramai-ramai dapat lah dalam dua tiga suap. Sobs..

Memang marvelous untuk buat pencuci mulut, senang and bahan-bahan pun tak mahal. Puding Biskut nih dah macam ala-ala Puding Roti tapi lagi simple and senang nak buat dia.


Tengok jagung tuhh.. Ohh myyyyyyy... Nyummyyy :D

Bahan-bahannya:

1 tin susu cair
1 tin jagung krim
3/4 cawan gula
2 sudu tepung custard
2 sudu tepung jagung
2 sudu marjerin
Biskut Marie (saya suka cappucino!)

Cara-cara membuatnya:

Campurkan susu cair, jagung krim, gula, tepung custard and tepung jagung dalam periuk. Masak bahan-bahan yang dicampurkan tadi dengan api sederhana. Kacau sehingga sebati and menjadi pekat.

Bila dah pekat, baru campurkan marjerin. Kacau lagi and lagi sehingga sebati lalu tutupkan api.

Cari lah bekas Pyrex ke untuk masukkan adunan tadi. Uols kena buat layer-layer. Tuang adunan tadi ikut ketebalan uols suka, then susun biskut Marie rapat-rapat atas adunan tadi. Then tuang lagi adunan tadi lepas tuh ratakan and susun lagi biskut Marie rapat-rapat atas dia. Ulang langkah tadi sampai empat hingga lima layer dah mencukupi.

Biarkan kejap, lepas tuh dah boleh makan. Masuk dalam fridge pun sedap nanti makan dia sejuk-sejuk.

Selamat mencuba! :)



♥ Jom usha koleksi terbaru at White Lavender ♥
Boleh pakai time this coming Aidiladha.




Saturday, October 13, 2012

Beutskin Essence.

Assalamualaikum..

Ramai tanya saya dah makan berapa lama. Actually saya dah makan almost a month. Masa awal-awal saya makan, I take 2 in the morning 1 hour before breakfast, and also 2 at night sebelum tido. Tapi 3 days jer saya ambil macam tu, after that cuma 2 biji pagi sebab kesan dah mula rasa. Paling ketara sekali jerawat cepat kecut, senang lawas bila makan jer tak sampai sejam dah pegi toilet and paling best, tak rasa letih even saya tido lewat. Biasanya kat ofis memang mengantuk jer memanjang, lagi-lagi bila tak cukup tido. Alhamdulillah lepas makan BE nih, rasa lebih fresh bila bangun pagi and kat ofis pun tak rasa letih. Kulit pun rasa makin lembut, liners pun sekarang bersih jer kalau tak dulu ade jugak masalah keputihan. 


Gambar kat ofis, tanpa edit or flash :)

Hari tu ade masa yang stok BE nih habis, kat HQ pun tak de terpaksa stop seminggu. Tak de bad effect apaper pun, just that saya kembali rasa mengantuk and letih bila tak cukup tido.

Nak share sikit info on supplement BE nih.. Sebab ramai yang tanya soalan-soalan macam kat bawah nih, maka nye saya share kat sini terus okay. 


Produk BEUTSKIN ESSENCE kini makin dikenali sebagai supplement yang mampu memperbaiki dalaman dan kecantikan kulit luaran seseorang wanita. Penggunaan skincare yang bagus sahaja tidak mencukupi kerana tanpa kesihatan yang baik, ia akan merencatkan penampilan dan mengurangi keserian wajah individu terbabit. Justeru, amalkan pemakanan yang seimbang, minum cukup air, elakkan masalah yang boleh menyebabkan tekanan/stress serta mendapatkan rehat/masa tidur yang berkualiti adalah asas untuk kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari.



Berikut adalah beberapa persoalan yang sering diajukan berkenaan produk ini. Penting untuk anda memahami dan mengambil produk mengikut aturan dan saranan yang diberikan bagi memastikan khasiat/keistimewaan ia dapat diserap badan dan memberikan impak maksima di atas pelaburan yang anda keluarkan.

1. Bila masa terbaik untuk mengambil Beutskin Essence?
-Ambil 2x sehari, 2biji sebaik saja bangun dari tidur, diikuti dengan segelas air masak/suam, iaitu sekurang-kurangnya setengah jam sebelum sarapan. Sekali lagi 2biji pada waktu malam, iaitu sebelum tidur (dengan andaian anda makan malam selewatnya 3 jam sebelum tidur, agar zat aktif produk dapat diserap sistem pencernaan tanpa gangguan dari makanan2 yang belum dihadam). Sila minum banyak air sepanjang hari untuk melancarkan pembuangan toksin dan membolehkan nutrien diserap secara optimum oleh sistem dalaman badan. Atau memadai untuk ambil 2 biji sehari, boleh ambil 1 pagi and 1 malam, 2 pagi atau pun 2 malam ikut kesesuaian masing-masing.

2. Bolehkah Beutskin Essence diambil ketika haid atau hamil/mengandung?
-Boleh diambil ketika haid, ia membantu mengurangi senggugut, melaraskan kitaran hormon (bagi mereka yang hanya sesekali datang haid dalam beberapa bulan) juga  melambatkan monopouse. Tetapi wanita hamil DILARANG mengambil produk ini kerana kandungannya yang boleh 'membersihkan rahim' dan mengecutkan saluran peranakan. Tapi bagi yang nak berkahwin jangan risau, boleh makan seperti biasa. Lepas kahwin anda boleh stop, saluran peranakan akan back to normal dan anda digalakkan makan SNE pulak untuk kesuburan.

3. Selepas bersalin/berpantang dan menyusukan bayi boleh ambil Beutskin Essence?
-Boleh, tapi pengambilan dalam kadar minima sahaja sudah mencukupi, iaitu 1 pagi dan 1 malam. Ia membantu mempercepatkan proses pemulihan luka selepas bersalin, mengeluarkan sisa darah nifas, memperbaiki rahim pada kedudukan asal dan mengetatkan semula vagina selain menambahkan susu ibu dan memberi tenaga. 

4. Lelaki boleh amalkan Beutskin Essence?
-BOLEH! Ia membantu mengimbangi hormon kelelakian anda selain menjauhi kanser prostat, di mana dengan pengambilan BE ia mampu merencatkan kanser tersebut selain menguatkan sistem perkumuhan (buah pinggang) anda. 

5. Bolehkah Beutskin Essence diambil bersama supplement lain seperti kolagen, Vitamin-C atau ubat-ubatan doktor yang lain?
-Boleh, tapi bergantung kepada kesesuaian. Contohnya, jika supplement lain itu juga perlu diambil sebelum sarapan, maka ia pasti menyukarkan anda kerana BE juga perlu diambil pada masa yang sama,kan? Pastikan anda jarakkan waktu pengambilan sekurang2 nya 1 jam sebelum mengambil produk lain.

6. Berapa lama perlu amal untuk melihat hasil kecerahan kulit?
- Ini paling banyak ditanya. Semua obses untuk miliki kulit cerah berseri. Tapi sebelum itu, anda perlu fahami dulu bagaimana Beutskin Essence (BE) berfungsi dalam beberapa tahap dalam lingkungan masa tertentu. Kita rawat dalaman dahulu ok?

**Penyerapan - 100% pati tumbuhan aktif yg diserap dengan pantas ke dalam sel-sel tubuh bagi mengaktifkan fungsi2 utama sel.

**Pemulihan - Pati tumbuhan aktif dlm BE bertindak terus pada nukleus sel untuk menghasilkan enzim2 autogenus bagi memulihkan kecergasan.

**Penjanaan semula - Pati tumbuhan aktif dalam BE membekalkan nutien2 yg mencukupi kepada sel dan membantu sel2 kulit kembali sihat.

**Pengkhususan - Pati tumbuhan aktif dalam BE mula mengenal pasti dan bertindak secara khusus pada sel2 yg rosak dalam tubuh dengan menambahkan kepekatan kolagen dan membaiki struktur serat2 elastik, membolehkan kekenyalan dan keanjalan kulit dipertingkatkan.

**Pembekalan semula - Pati tumbuhan dalam BE membekalkan semula tenaga dan tahap nutrien yg diperlukan oleh sel2 kulit.

**Kebolehpercayaan - BE mengandungi 100% pati tumbuhan aktif tanpa penggunaan sebarang hormon dan oleh itu, ia tidak akan menyebabkan alergi dan kebergantungan.

Jadi kesimpulannya, jika kesemua tahap ini sudah dicapai, kesihatan dalaman dipertingkatkan, struktur kulit akan dipulihkan (jerawat, parut, pori2 terbuka, jeragat, kekusaman hilang perlahan2), maka barulah terlahir kulit halus cerah berseri! Ini semua diperolehi dalam tempoh 3-6 bulan pengambilan secara konsisten..:)

7. Jika memberhentikan pengambilan, adakah kulit yang cerah/mulus kembali menjadi gelap dan kusam?
-Dalam jangka panjang, sudah tentu ia terjadi, kerana tanpa zat2/nutrien mencukupi, kolagen semulajadi badan terbina dalam kadar perlahan dan merosot, selain pengumpulan toksin yang menghasilkan radikal bebas mempercepatkan lagi proses penuaan berlaku..

NOTAKAKI: Dalam proses rawatan, sesetengah orang berkemungkinan akan mengalami masalah jerawat tiba-tiba keluar, atau jeragat mungkin bertambah sedikit daripada asal atau pun keputihan pun mungkin keluar. Take note untuk teruskan makan dan jangan sesekali anda STOP sebab anda dalam tempoh rawatan di mana toksin telah mula keluar daripada kulit sebelum kulit menjadi lebih halus, licin dan semakin cerah. Rawatan ini bergantung pada kandungan antibodi dalam badan masing-masing. Ada yang sebulan, ada yang tiga bulan dan mereka yang ada masalah kulit yang teruk mungkin memerlukan enam bulan untuk memperoleh struktur kulit yang lebih baik dan cantik. BE ini salah satu fungsinya ialah menstabilkan fungsi hati dan buah pinggang, jadi kena minum AIR MINERAL banyak-banyak and kena rajin ke toilet sikit sebab lawas buang air kecil. Oleh itu, bagi yang mengamalkan makan BE secara berterusan insyaAllah akan memperolehi mata yang lebih fresh dan kulit yang lebih glowing serta halus licin.

Untuk mempercepatkan tempoh rawatan, disarankan makan SNE capsule juga dan anda juga boleh menyapukan minyak SNE pada muka. Juga yang berkemampuan, boleh makan 2 capsules SNE dan 2 capsules BE pada waktu pagi dan juga malam.

Antara selebriti yang mengamalkan produk BE nih and diorang memang berpuas hati :)









I used to adore kulit Adira, putih melepak and pinkish pulak tu. At first I thought dier pakai blusher, rupa-rupanya after amalkan BE nih her face jadi glowing and pinkish gituu.. Macam saya, memang berkulit cerah tapi bila kena panas terik boleh berbelang jugak kulit kan.. After amalkan BE nih alhamdulillah tak de nak berbelang dah kulit sebab BE nih dier balance kan skin tone jugak, and now pipi dah start nk pinkish sikit. I will continue on consuming this product sebab memang terbukti berkesan pada diri sendiri :)

So those yang interested kena cepat-cepat order sebab stok BE nih kalah pisang goreng panas. Bila habis jer jenuh kena tunggu, macam saya dah standby extra kotak untuk diri sendiri so memang takkan ter-stop. Nanti jadi macam hari tuu haruuu.. Uhuk! And also, I had stop taking other supplements which I used to consume before, sebab BE nih dah memadai.

Untuk order, price as per below:


10 biji- RM45
20 biji- RM90
30 biji- RM130
60 biji- RM260 (1 kotak)

Untuk yang beli 1 kotak akan automatic jadi ahli and next purchase cuma RM210 :)

Postage:

Semenanjung (RM6)
Sabah/Sarawak (RM8) 
 
Email to me at, the_whitelavender@yahoo.com and letak details as per below.

Name:
Address:
Hp num:
Ic num:
Qty: 10 biji/ 20 biji/ 30 biji/ 60 biji (sekotak)


Till then, have a nice day :)

Assalamualaikum..

Wednesday, October 10, 2012

Supplement :)

Assalamualaikum..

How's life going on dearies? Kat sini saya nak share dengan korang supplement yang saya baru je amik. Alhamdulillah, memang sangat bagus bukan sahaja untuk cantekkan kulit, malahan sangat baik untuk kesihatan dalaman jugak :)

Antara kesan yang saya sendiri dah rasa:
  • Pimples cepat kecut and kering. If keluar pun tak banyak lagi-lagi masa period. Kulit pun jadi lebih licin and lembut jer.
  • Saya nih ada masalah period pain, senggugut. Bila datang bulan jer, mesti rasa nak berguling-guling tahan sakit. Alhamdulillah, lepas amalkan supplement nih dah tak rasa sakit lagi.
  • Macam saya memang genetik kulit cerah, ada Chinese blood. Tapi cerah macam mana pun kena panas matahari boleh burn jugak. So dengan amalkan supplement nih boleh maintain kan and balance kan warna kulit.
  • Lawas, both besar and kecik. Hee, paham kan? :D
  • Tak cepat letih and mengantuk even tak cukop tido :)


Tak perlu make up tebal, foundation lagi bila nak keluar. Cukup bedak nipis supaya muka tak berminyak and sunblock untuk jaga kulit dari sinaran UV. Ni saya nak pegi Pejabat Pos jer, so tak der lah nak make up segala :)

Shoot for my online boutique.
Tak pakai foundation, cuma sedikit Maybelline Angelfit Two Way Cake. Tak payah tebal-tebal, letak sikit-sikit jer.

Now pegi keje pun dah tak pakai foundation at all.
Kulit rasa lagi selesa and tak terlalu oily macam dulu.

The supplement that I'm taking now is.......
Beutskin Essence.

Below are the details of the product for your info :)


Beutskin Essence dirumus dengan menggunakan ramuan platinum daripada himpunan pati tumbuhan yang unik, digabungkan menerusi teknik pengekstrakan superkritikal CO2, satu kaedah moden yang berupaya menguraikan melanin dan pigmen kuning pada kulit dengan lebih cepat demi memutihkan dan memperbaharui sel badan secara keseluruhan. Ia menggalakkan metabolisme sel, merawat dan memperbaiki sel agar badan menjadi lebih sihat dan memperolehi kulit yang lebih bersih, halus dan cerah. Ia juga membebaskan enzim-enzim aktif sel, berkesan untuk menghalang aktiviti radikal bebas dan meningkatkan tenaga sel supaya tisu kulit seluruh badan berfungsi dengan normal.

5 FUNGSI UTAMA BEUTSKIN ESSENCE:

1. Kecerahan Kulit - kulit bersih, cerah kemerah-merahan
2. Memperbaiki Genetik - menghalang sakit keturunan
3. Metabolik - Metabolisma stabil
4. Antioksidan - Awet muda
5. Menganjalkan kulit luaran dan dalaman


KESAN PENGAMBILAN BEUTSKIN ESSENCE:


3 hari :
- Menstabilkan fungsi hati dan buah pinggang, kadar peneutralan toksin dalam badan meningkat dengan nyata sekali, kekangan kapilari darah meningkat, hemoglobin meningkat dengan nyata, ketidakseimbangan ’qi’ dan darah dapat diperbaiki dan memulihkan daya.


10 hari :

- Keadaan fizikal bertambah baik, sebahagian toksin dalam hati, buah pinggang dan darah dapat disingkirkan, keupayaan anti-pengoksidaan dalam badan meningkat, kapilari darah menjadi lebih lembut, memulihkan dan meningkatkan kekenyalan dinding darah pada masa yang sama menyelaras fungsi ovari.


30 hari :

- Toksin pada organ dalaman badan dapat disingkirkan lalu dipenuhi dengan bekalan nutrien yang diperlukan, keupayaan baik-diri kulit dipulihkan dan ditingkatkan, fungsi peredaran mikro pada kulit diselaraskan secara efektif.


60 hari :

- Meningkatkan liang-diri kulit, keupayaan daya penahanan kulit meningkat, fungsi endokrin bertambah baik dan teratur, perubahan daripada kulit yang berwarna kuning gelap kepada kulit cerah berseri-seri.


90 hari:

- Lebihan lipofusin dan radikal bebas dalam badan disingkirkan, sel-sel menjadi aktif dan keanjalan kulit dipulihkan lalu mengembalikan wajah yang cantik dan kelihatan muda.


Penggunaan jangka masa panjang :

- Metabolisme badan berada dalam keadaan peredaran yang baik, kulit menjadi lembut, licin, sihat, cerah, cantik dan sempurna

CARA PENGAMBILAN:

-Makan 1 biji pagi dan 1 biji malam. Jika mampu, dewasa boleh ambil 2 biji pagi dan 2 biji malam.

-Boleh diamalkan seawal umur 13 tahun

-Wanita mengandung dilarang ambil (kerana ia mengecutkan rahim)

-Wanita menyusui bayi boleh ambil selepas habis tempoh pantang (digalakkan ambil untuk membantu menambahkan susu, lebih nutrisi pada bayi selain mengetatkan/memulihkan kembali organ peranakan wanita. Memadai 1-2 biji sahaja sehari.

- Lelaki yang berisiko kanser postat boleh mengamalkan Beutskin Essence

-Jarakkan sekurang2 nya 1 jam jika di ambil bersama bersama supplement/ubat-ubatan lain.

-Di makan sewaktu perut kosong, seeloknya sebaik bangun dari tidur, 1 jam sebelum sarapan atau sebelum tidur.


KANDUNGAN KAPSUL:



Pati Tomato (Lycopene), Kudzu Tropika Radix Puerariae Lobata, Minyak biji anggur, Lycopene, Minyak kacang Pain, Beeswax (lilin lebah) dan Minyak Biji Seabuckthorn

Minyak Biji Seabuckthorn:Menyingkir radikal bebas yang berlebihan daripada badan, menguat, menyelaras dan mengaktifkan sel imun badan, meningkatkan daya pertahanan terhadap penyakit dan melaraskan fungsi endokrin.

Minyak Kacang Pain:
Membantu mengurangi tahap kolestrol dan trigliserida, menghalang vasokonstriksi, meransang metabolisme interferon dan nodus limfa, mengurangkan tekanan darah, mengaktifkan sel-sel NK dan meransang pemecahan lemak.

Lilin Lebah:
Merawat parut pada kulit, memperbaiki kulit yang kasar dan kendur, menguatkan kekenyalan serat pada kulit, menggalakkan metabolisme melanin untuk memutihkan kulit.

Minyak Biji Anggur:
Mencegah dan merawat penyakit kardiovaskular, menurunkan serum kolesterol dan tekanan darah, menentang radikal bebas dan anti-penuaan.

Lycopene:
Mempunyai fungsi anti-pengoksidaan yang kuat untuk menyingkirkan radikal bebas, melambatkan penuaan dan menggalakkan pertumbuhan sel.

Radix Pueraria Lobata:Meningkatkan aliran darah ke arteri koronari, menurunkan kekangan pembuluh darah., mengencangkan payudara, merapatkan bahagian intim dan memperbaiki sistem peranakan wanita.

*LULUS KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA : MAL08031430TR
*HALAL

Price as per below:

10 biji- RM45
20 biji- RM90
30 biji- RM130
60 biji- RM260 (1 kotak)

Untuk yang beli 1 kotak akan automatic jadi ahli and next purchase cuma RM210 :)

Postage, 

Semenanjung (RM6)
Sabah/Sarawak (RM8)
 
Interested? Email to me, the_whitelavender@yahoo.com and letak details as per below ya..

Name:
Address:
Hp num:
Qty: 10 biji/ 20 biji/ 30 biji/ 60 biji (sekotak)

Thank you and have a nice day :)



Monday, October 8, 2012

23rd.

Bismillah, dengan nama Allah yang Maha pemurah lagi Maha mengasihani..

Assalamualaikum..

Syukur Alhamdulillah, hari nih genap umur saya 23 tahun. Terima kasih ya Allah, atas kehidupan, nafas dan degup jantung yang Kau berikan untuk dua puluh tiga tahun ini.

Ibu, terima kasih atas tempoh sembilan bulan sepuluh hari saya berada dalam rahim ibu.. Saya tau, ibu terpaksa lalui kesakitan dan kepayahan dalam tempoh itu. Pengorbanan ibu, kasih sayang ibu, segalanya akan sentiasa saya ingat dan tak akan saya lupakan.

Ibu, Ayah.. Terima kasih sebab menjaga saya, mendidik saya, mendewasakan saya menjadi seorang gadis seperti sekarang ini. Tanpa itu semua, saya takkan mampu berada di mana saya ada sekarang. Alhamdulillah, saya bersyukur dengan rezeki yang Allah telah kurniakan kepada saya.

Buat keluarga dan teman-teman yang saya sayangi, terima kasih sebab sentiasa berada di sisi untuk tiap detik dan waktu.

Encik Tunang, terima kasih sebab sentiasa di sisi saya saat susah senang, sedih gembira. Semoga Allah permudahkan segala urusan dan perancangan kita, insyaAllah. Saya sayang awak, juga keluarga awak.




P/S: Tahun nih sambut ulang tahun kelahiran sebagai tunangan orang, tahun depan? InsyaAllah.. Buat kalian yang sentiasa mendoakan, hanya Allah jua yang mampu membalasnya :)

Saturday, September 22, 2012

E-Day: The ceremony.

Assalamualaikum..

Entry diteruskan, sambungan dari previous entry. Hope the pictures cukup buat tatapan kalian :)

**Credit to Ahmad Firdaus Photography for all the pictures. But ni edited version sendiri, masih lagi menunggu album and gambar-gambar edited dari beliau yang busy nak kawen next week. Hee! Congrats in advance yer :D

 
 The discussion started at around 1 pm. Alhamdulillah, perbincangan kedua-dua belah pihak berjalan dengan lancar.
 
After dah capai kata sepakat, it's time to the main highlight of the day:
Bakal mak mertua nak sarung engagement ring :)
 
 
 
I call her as 'Mak' :)

 
Bapak and Ayah..



Some of my fiance's families. Ada yang datang dari jauh tuu. Tak berkesempatan nak amik gambar dengan semua..
 



 
With his elder brothers, sisters in law, nephews and nieces :)
 
 
Ni pulak, some of my families.. Belah ibu and ayah.



 
Ayah, Ibu.. No words can describe how much I love you both.
 
 



 
My bestie Hanisah came all the way from Shah Alam with her parents, the next day dah nak kena naik flight balik Perlis attend class pukul sepuluh pagi. Thank you so much for coming sayangg and for always being there for me :')
 
 
My bestie Farah Faiqah with her families, plus soon kakak ipar to be :)
Kawan sejak zaman baru nak mumaiz. Love you mucho!
 
 
Son in law soon to be in the family, insyaAllah..
 
 
The hantarans, ini untuk Encik Tunang :)
 
 
They call me "Mak Su".. How cutee! :)


 
 
One of my fav shot, thank you Mr Photographer :)
 

A spontaneous "will you marry me" pose from him :)
 

 
After six years through thick and thin, sad and happiness, Alhamdulillah we had finally engaged.. One step closer to marriage life, insyaAllah.
 
 
Gambar penutup. Baju Melayu dah simpan dah :P


There is once bila saya tengok orang buat majlis tunang ada pelamin bagai, I used to say.. "Buat ape lah membazir buat semua tuh, buat simple-simple sudah lah.. Kawen nanti baru lah buat tuu semua.."

Memang dulu, niat nanti bila sampai masa saya nak tunang, saya nak buat se-simple yang mungkin. Tak payah lah pakai lawa-lawa sangat, just pakai baju yang simple je sarung cincin pun biar bakal mother in law sarungkan dalam bilik jer. Tak nak jemput ramai-ramai, biar yang betul-betul close jer yang datang.

But then, when the time comes.. Saya sendiri tak expect I would have wore a sweet kurung moden with lace (bakal father in law belikan the kain masa pegi Bandung), also pelamin.. I asked my mak andam to prepare just a mini pelamin for me to sit, so that tak payah lah semua sibuk nak masuk bilik tengok bila bakal mother in law nak sarungkan cincin. Imagine ramai-ramai nak naik atas masuk bilik yang comel tuh, haruuu.. Tapi, bila mak andam siap pasang pelamin memang saya terdiam sebab masyaAllah.. Ini dah cantek sangat nih.. Dah macam pelamin sanding aje rupa nye.. Nak cakap tak terkeluar, nanti mak andam kata banyak songeh pulak kan..

Bila dipikir-pikirkan balik, Alhamdulillah jugak dapat pelamin yang macam tuh. Ramai yang dapat bergambar sama-sama: my families, his families and also rakan-rakan yang datang untuk share the happiness.. Mungkin rezeki saya, mak andam jenis tak berkira, just buat jer yang dia rasakan nampak cantek dan sweet je.. All white, as per my wish :)

Hantaran saya, ibu yang buatkan. Barang-barang yang dibelikan pulak semuanya untuk keperluan Encik Tunang, maka ianya bukan pembaziran tapi pemberian. Tak salah kita hadiahkan orang yang kita sayang kann?

Ada yang kata, buat ape nak bermegah grand-grand untuk majlis tunang. For me, it's not grand yang kita inginkan. It's the way we greet and sambut kedatangan orang sebelah. Yang datang bukan sepuluh orang, tapi fifty plus plus orang. And most of them ade yang saya tak pernah jumpa lagi. Jadi apa salahnya kita sambut mereka dengan sebaik yang kita mampu? Mungkin ade yang nampak kata membazir buat semua tuh, tapi itulah kenangan manis bagi diri kita right? Bukan hari-hari kita tunang, hari-hari dapat merasa kegembiraan semasa hari tuh. It's once in a lifetime, insyaAllah. So kenangan manis tuh dapat kita simpan, kita dapat kenang bila ianya berlalu.


Till then, thank you dearies for reading. Buat keluarga dan sahabat yang banyak membantu dalam menjayakan majlis kecil ini, hanya Allah jua yang mampu membalasnya. Tak lupa juga buat yang sentiasa mendoakan.. Terima kasih yang tak terhingga. Semoga Allah memberikan kebahagiaan buat kalian semua, dunia dan akhirat insyaAllah.
 
Have a nice day ahead dearies, Assalamualaikum :)


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com