Tuesday, January 9, 2018

5 LANGKAH MEMILIKI KULIT YANG SIHAT DAN FLAWLESS!

Assalamualaikum semua and Hye

Untuk entry kali ini Yana nak share dengan anda semua antara supplement yang anda boleh amalkan untuk memiliki kulit yang sihat dan cantik secara semula jadi. Sebenarnya ada banyak supplement untuk kulit cantik tetapi yang terbaik dan effective bertindak untuk kecantikan ialah:

Vitamin E
Vitamin C
ESP
Vivix
CoQ-Trol
Collagen Powder 

Untuk mendapat kulit yang CANTIK, MULUS dan juga GEBU ada 5 STEPS yang Shaklee sediakan untuk kita amalkan. 

Selain untuk kulit yang cantik, gebu dan mulus, 5 STEPS ini juga dapat menampakkan wajah kita lebih muda dari usia sebenar. Ini adalah kerana 5 STEPS ini bertindak dari dalam (sel-sel badan) dan bukan hanya lapisan dermis (bahagian luar kulit).


So what are the 5 STEPS? 

Meh saya huraikan satu demi satu.

Step 1 ~ MELAMBATKAN PROSES PENUAAN (VIVIX)


Vivix merupakan extract daripada: 

-Polyganum Aspidatum (anti aging )
-Anggur Muscadine~ lebih cromosom (bertindak lebih bagus)
-Lobak Ungu (Kaya dengan polifenol)
-Elderberry

Antara Khasiat Vivix:

-10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol (sejenis polifenol) iaitu anti aging terbaik. Saintis Shaklee ada compare vivix dengan resveratrol dan terbukti vivix 10x lebih berkuasa

-Bagus untuk memperbaiki DNA. DNA yang sihat akan menghasilkan sel yang sihat. Bila sel kita sihat akan reflect kepada luaran, kulit lebih berseri-seri.

-Pertahanan Sel, mempertahankan sel daripada terkena serangan penyakit

-Meningkatkan prestasi sel.. Bila sel sihat, organ pun akan sihat. Maka penyakit dapat dijauhi inshaaAllah.

Additional Info:

-DNA boleh musnah melalui Radikal bebas dan Penuaan. Radikal bebas boleh dapat akibat pencemaran, pemakanan yang tidak sihat dan stress.

-DNA yang rosak boleh mengakibatkan pelbagai jenis penyakit.

-Vivix membantu mengurangkan sel kulit mati.

-Vivix mengurangkan risiko penyakit dan radang sel melalui pembaikan sel.

-Vivix memberi kesan ke atas MITOCHONDRIA (membanyakkan). Kekurangan MITOCHONDRIA boleh menyebabkan pelbagai jenis penyakit.

-Vivix membantu melambatkan penghasilan AGE PROTEIN. AGE PROTEIN terbentuk dari gabungan protien+gula yang boleh menyebabkan sel-sel mati. Ianya boleh mengakibatkan penyakit diabetes.


STEP 2 ~ MEMBAIKI PEREDARAN DARAH DAN PERLINDUNGAN MATAHARI (COQ-TROL)


COQ-TROL terdiri daripada Coenzyme Q10, Resveratrol dan Tokoferol.

More info, click here.

Bila kita ambil vivix, ianya bantu banyakkan mitochondria dalam tubuh dan pengambilan COQ health membantu memperbanyakkan coq10 dalam mitochondria 

Khasiat CoQ 10:

-Paling bagus untuk membaiki peredaran darah 
-Tingkatkan penghasilan tenaga dalam sel 
-Perlindungan dari sinaran UV

Coq10 paling tinggi masa umur 20 tahun sebab tu badan kita lebih bertenaga berbanding sekarang. Jadi,dengan pengambilan CoQ10 boleh meningkatkan semula tenaga. 

Peredaran darah yang sihat menjadikan kulit kita lebih cantik kerana oksigen dan nutrien dibawa dengan sempurna ke seluruh sel kulit.

Peredaran darah yang lemah pula menjadikan kulit kita kusam, kasar dan pigmentation (jeragat) mula timbul.

Hasil penggunaan CoQ10 secara consistent:

-Kulit lebih cerah, gebu dan sekata 
-Kulit jadi tegang dan awet muda 
-Tona kulit lebih sekata dan kurang tompok pigmentation 

**Penghasilan sel yang sihat amat penting untuk mendapatkan kulit yang lebih cantik. Jadi, CoQ10 mempunyai kuasa meningkatkan tenaga sel berbanding produk Shaklee yang lain. 


STEP 3~PENGHASILAN KOLAGEN (SHAKLEE COLLAGEN POWDER) 


Kolagen membantu memberi kelembapan dari rambut sampai kaki. 

Kolagen shaklee terhasil dari sisik ikan merah yang KUAT TEKANAN & DAYA TAHAN and mampu hidup 5m jauh ke dasar laut. 

**Manusia boleh dive sampai 4m sahaja.. Lebih daripada tu tekanan yang terlalu tinggi tak dapat ditampung oleh badan dan boleh mengakibatkan arteri darah pecah.. Tapi ikan merah boleh hidup sehingga 5m ke bawah di mana ia tahan tekanan lagi tinggi dari manusia. 

Keistimewaan Collagen daripada Shaklee:

-Saiz molekul 1000 dalton membuatkan ianya lebih mudah diserap badan.. Kolagen biasa bersaiz 3000 dalton 

-Saiz paling optimum utk penyerapan kolagen ialah 1000 dalton.. Kurang daripada itu buatkan ia susah nak diserap atau cepat musnah 

-Memelihara keanjalan kulit iaitu hasil dari ramuan kolagen -sisik ikan, kerangan laut, bakteria baik 

-Membantu penghidratan hasil dari ramuan-ekstrak biji camelia, ekstrak pfaffia. Turut mengandungi isoflavones yang sangat baik untuk kesihatan (menurunkan kadar kolesterol) 

-Anti oksidan tinggi hasil dari ramuan-vit c, vit b2 dan b6 dari jagung 

-Mengandungi Probiotik Lactobacilus acidophilus untuk meningkatkan penyerapan Shaklee Collagen Powder dalam usus kecil. 

**Sumber glucosamine untuk penghasilan synovial fluid bagus untuk mereka yang kerap sakit sendiri kerana bantu menambah kolagen pada sendi 


STEP 4~PERLINDUNGAN ANTIOKSIDAN ( VITAMIN C+VITAMIN E) 


Vitamin C shaklee dari ekstrak jagung. Keistimewaan Vitamin C Shaklee:

*Ditambah dengan BIOFLAVONOIDS (bantu penyerapan Vitamin C + bantu cegah Vitamin C dari oxidization) 

*Pembebasan perlahan-lahan setiap 5 jam 

Kuasa Vitamin C:

-Antioksidan yang tinggi 

-Membantu dalam penghasilan kolagen 

-Tingkatkan sistem imun badan ~ Darah putih memerlukan Vitamin C untuk dihasilkan 

-Kulit lebih CERAH,TEGANG dan juga GEBU 

Nota penting : Merokok memusnahkan vitamin C dalam badan 

Kuasa Vitamin E:

-Antioksidan yang kuat 

-Melindungi kulit dari UV 

**Untuk mereka yang kerap terdedah dengan cahaya matahari boleh ambil sebiji vitamin C + sebiji vitamin E di awal pagi 

**Vitamin E lebih baik diambil selepas makan kerana vitamin E tergolong dalam vitamin larut lemak (A,D,E,K). Vitamin E juga boleh diambil 2x sehari. 


Step 5~ KHASIAT KULIT (ESP) 


-Sumber Non GMO iaitu semula jadi dan tidak diubah secara genetik 

-Shaklee memantau soya dari pada tempoh awal sehingga matang dan pilih hanya soya yang terbaik

Untuk yang kurang tahu apa BEZA antara soya NON GMO dengan soya GMO:

Soya Shaklee ditanam secara semula jadi tanpa proses GMO (Genetically Modified Organism) yang mengubah sel-sel semula jadi nya sehingga merosakkan kesihatan manusia dengan pengambilan yang telah disyorkan oleh pakar.

Maksudnya, Shaklee tanam dan biakkan soya secara semula jadi tanpa sebarang bahan kimia yang digunakan secara langsung atau tidak langsung. So here, takde isu bahaya kepada kesihatan, baik dari sudut agama atau sudut teknologi pertanian dan pemakanan.

Masih kurang faham?

Okay macam nih... Soya, tumbuhan dan haiwan masa sekarang nih seiring dengan teknologi yang semakin maju dan pertambahan penduduk dunia yang semakin ramai menyebabkan kebanyakan penternak menggunakan cara suntikan pengubah genetik atau dalam bahasa teknologinya, Genetically Modified Organism (GMO).

Ini bertujuan untuk membanyakkan hasil tanaman atau mempercepat tumbesaran haiwan supaya boleh cepat diproses sebagai makanan atau minuman kepada pengguna di seluruh dunia.

So here, take note ESP Shaklee adalah SEMULA JADI @ NATURAL. InsyaAllah antara supplement yang terbaik untuk badan kita. 

-ESP juga memiliki 9 amino asid yang lengkap 

(badan manusia boleh menghasilkan 11 jenis asid amino tetapi tak boleh hasilkan 9 jenis asid amino. Kesembilan asid amino terdapat dalam ESP) 

**Protein ialah blok asas penghasilan sel badan ( key benefit of ESP). Sekiranya badan cukup sumber protein---> Kulit akan cantik, kuku + rambut cantik.. Otot juga lebih sihat.

**Protein juga merangsang penghasilan kolagen dalam badan. Since ESP nih memang high in protein, so yang ambil secara consistent insyaAllah kulit memang lebih halus mulus, gebu, cerah dan tegang.

Untuk order secara ONLINE, boleh click link di bawah :



Atau boleh whatsapp Yana terus di 016-2099703.

Sunday, January 7, 2018

HOW MUCH CAN YOU EARN WITH SHAKLEE?

Assalamualaikum semua and Hye



Ramai sebenarnya yang PM saya di Facebook dan ada juga yang whatsapp bertanyakan berkenaan bisnes Shaklee. Antara soalan yang paling famous saya dapat ialah...


HOW MUCH MONEY CAN YOU EARN WITH SHAKLEE?

Ramai yang nak tahu berapa sebenarnya income yang mereka boleh dapat kalau mereka join bisnes Shaklee

Lebih kurang 4 tahun 6 bulan yang lepas, my first bonus cheque with Shaklee was RM79.80. 

And a month after, I became a Supervisor and my bonus terus jadi empat angka. It was around RM2,001. Tambah lagi RM500 sama dah gaji Yana kerja as Planner waktu tu.

Sebenarnya tujuan paling utama Yana buat bisnes Shaklee adalah sebab Yana nak resign dan Yana nak pindah ke Johor duduk dengan Husband - memang kitorang pjj lepas kahwin.

Juga, Yana mengimpikan untuk jadi seorang Work At Home Mom. Bekerja dari rumah, anak ada depan mata dalam masa yang sama income berganda ganda.

Alhamdulillah after 6 months, my income started to reach average around 7-9k per month. 

Sampai lah suatu ketika bila mana my Husband sendiri yang bersuara untuk Yana tender my resignation, Yana pun terus resign on February 2014. Masa tu genap 8 bulan Yana buat bisnes Shaklee and my income dah pun melebihi 10k per month.

Syukur Alhamdulillah, sekarang Yana dah pun jadi seorang Work At Home Mom lebih dari 3 tahun and my income pun dah berkali kali ganda jauh melebihi gaji selama 3 tahun Yana makan gaji dulu.


Yang paling membahagiakan, Husband pun dah resign dan full time buat bisnes Shaklee bersama sama dengan Yana since Raya hari tu :’)

I am not going to tell you the exact figures of my current income after more than 4 years Yana buat bisnes Shaklee, but Yana nak share income anak anak didik Yana sendiri yang mana Yana guide dari basic then mereka buat apa yang diajar sehingga lah mereka sendiri berjaya di tahap sekarang.

Ada yang melebihi 20k sebulan.
Ada yang 10-15k sebulan.
Ada yang 5-10k sebulan.
Yang 1-5k pun berderet deret.

Siapa mereka nih semua?



Ada di antara anak didik Yana yang merupakan work at home mom, anak depan mata all the time.

Ada anak didik Yana yang masih belajar lagi, mampu biaya pelajaran dan perbelanjaan sendiri.

Ada juga anak didik Yana yang berkerjaya, mereka buat Shaklee as passion and side income.

So in Shaklee business, everyone has a chance to grow and success.

It doesn’t even matter if you nih cantik ke, kurus ke, pandai ke, famous ke or any other qualities - well that’s a bonus if you have the criteria.

Even orang yang tak de education tinggi pun boleh berjaya asalkan ada passion nak belajar, nak berjaya dan yang penting kena rajin. 

And of course you need to love what you do, you need to love the Shaklee products as well.

Konsep bisnes Shaklee nih mudah jer.

✅ USE the products that suits your body needs
✅ SHARE your Shaklee Effects to others
✅ DUPLICATE your mentor - proven success!

So how much money can you earn with Shaklee business?

3 figures, 4 figures, 5 figures or more you named it. 

Cuma masa you nak dapat amount tu depends pada usaha, rezeki dan kemampuan you sendiri. 

Yang best juga, you might have the chance to join 5 STARS INTERNATIONAL TRIP for free! Semuanya pihak Shaklee sponsor :)


Trip Shaklee Italy 2015


Trip Shaklee US 2016


Trip Shaklee Japan 2017
FULL ENTRY HERE

As a mentor, I could be your waze to show you the way, but you need to drive on your own to reach your destination. Either Ferrari or Kancil, you decide! 


Untuk anda yang ingin menyertai team Shaklee di bawah bimbingan Yana sendiri, boleh terus hubungi Yana untuk pertanyaan lanjut di 016-2099703.


Saturday, January 6, 2018

PETUA KULIT CANTIK MENGGUNAKAN AIS BATU

Assalamualaikum semua and Hye


Kecantikan kulit wajah amat penting terutama bagi para wanita. Sebenarnya terdapat macam-macam petua yang boleh kita amalkan untuk memastikan kecantikan dan kesegaran wajah dapat dikekalkan.

Seharian bekerja dan kemudian pulang ke rumah melayani keluarga pasti letih dan tidak sempat melakukan rawatan kecantikan untuk muka. Begitu juga dengan full time housewife atau work at home mom yang sibuk sepanjang hari.

Untuk hari ini, Yana nak share dengan anda semua cara paling mudah dan murah memelihara kecantikan kulit dengan hanya menggunakan ais batu :)

Ais batu bukan sahaja dapat menyejukkan minuman, tetapi juga boleh digunakan sebagai petua untuk mencantikkan wajah. 

Antara 5 kelebihan ais batu yang boleh digunakan untuk menjaga kecantikan kulit:

1. AIS BATU MENGHILANGKAN JERAWAT 


Jerawat ialah musuh utama untuk kulit wajah terutama bagi kaum wanita. Kewujudannya pasti tidak disenangi pada wajah anda.

TIPS MENGECUTKAN JERAWAT MENGGUNAKAN AIS BATU:
Ambil beberapa ketulan ais dan gosokkan pada jerawat tersebut dengan lembut. Ia boleh mengurangkan bengkak dan kemerahan pada wajah.

Selain itu, ais juga boleh mengimbangkan pengeluaran minyak yang berlebihan serta membantu mengecutkan jerawat anda.

2. AIS BATU MENGECILKAN LIANG PORI 


Ais boleh digunakan untuk mengecilkan liang pori yang besar pada wajah.

Caranya, anda hanya perlu tekap ketulan ais batu yang sudah dibalut dengan tuala kecil pada wajah anda untuk mengurangkan saiz liang pori sebelum anda make up. Cuba lah lepas nih, make up pun lagi cantik.

Selain itu, ais batu juga membantu mengurangkan jumlah bahan kimia daripada meresap ke dalam kulit.

3. AIS BATU MENGURANGKAN MATA YANG SEMBAB


Mata yang sembab biasanya berlaku akibat masalah kurang tidur atau terlalu stress.

TIPS MENGURANGKAN MATA SEMBAB:
Ambil beberapa ketulan ais batu dan bungkuskan dengan tuala. Gosok secara perlahan-lahan di permukaan kulit di keseluruhan bahagian mata anda. Kesejukan daripada ais akan memberikan kesan yang menenangkan di bahagian mata.

4. AIS BATU MENGEMBALIKAN KESEGARAN WAJAH. 


Apabila anda menekap ais batu di wajah, secara automatik ia akan meningkatkan peredaran darah. Kesan sejuk dapat membantu menyegarkan kulit anda yang kusam.

TIPS SEGARKAN WAJAH DENGAN AIS BATU:
Ambil beberapa ketulan ais dan letakkan ke dalam gelas kaca. Kemudian gunakan gelas kaca tersebut untuk menyejukkan wajah anda dengan menekapnya pada wajah.

Atau, letakkan ais di dalam tuala kecil dan tekapkan pada wajah anda.

5. AIS BATU MELANCARKAN PEREDARAN DARAH 


Gosok ais batu yang sudah dibalut dengan tuala atau kain pada wajah selama satu minit. Ini dapat membantu untuk melancarkan peredaran darah pada bahagian wajah dan kepala.

Ia sangat berkesan untuk mencegah tanda-tanda penuaan seperti kedutan dan bintik-bintik hitam. Sebaiknya amalkan tiga kali sehari untuk mendapat hasil yang lebih sempurna.

Dari segi penjagaan dalaman, boleh ambil supplement sebagai langkah untuk menjaga kecantikan dan kesihatan dari dalaman. Salah satunya yang terbaik adalah VIVIX. Boleh click di link di bawah untuk info lanjut berkenaan Vivix :)



Untuk order secara online boleh click link di sini,


Atau boleh whatsapp Yana di 016-2099703.


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com