Tuesday, November 21, 2017

Produk Penjagaan Bayi Organik : SHAKLEE BABY

Asssalamualaikum and Hye


ALHAMDULILLAH, SHAKLEE BABY SET IS NOW AVAILABLE 
FOR SALE!

Memang dah lama Yana tertunggu tunggu Shaklee keluarkan produk 
skincare khas untuk baby dan kanak kanak.

Sebab dari Ayish kecik dulu memang Yana biasa guna produk farmasi 
yang Sebamed atau pun yang daripada brand Buds. 

Finally Shaklee dah launch organic baby products semestinya lepas nih 
Ayish hanya akan menggunakan Shaklee Baby Products.

Ada 3 product dalam 1 set baby Shaklee iaitu :

GENTLE WASH
SOOTHING LOTION
MASSAGE OIL 


Kalau baby yang ada eczema atau kulit sensitif boleh tak guna set nih?

Jawapannya YES OF COURSE, highly recommended!

Shaklee Baby Products telah pun diuji oleh pakar kanak-kanak 
(Pediatrician Tested) dan BEBAS PARABEN ☘️

Shaklee Baby is safe, gentle and beyond organic.

Satu set ini boleh digunakan 3-4 bulan lamanya, bergantung kepada 
kekerapan penggunaannya. Pakai sikit sahaja dah memadai sebab 
concentration dia agak tinggi.

(1) Shaklee Baby Gentle Wash

Shaklee Baby Gentle Wash di formulasi khas untuk membersihkan 
kulit bayi dengan lembut dan efektif. 

Telah diuji sesuai untuk kulit sensitif.



Kaya dengan aloe organik, ekstrak oat, dan minyak zaitun 
untuk membersihkan kulit dengan lembut. 

Lavender organik menenangkan kulit. 

Chamomile organik memberikan rasa tenang dan relaks. 

Mudah dibilas dan punyai PH seimbang.

(2) Shaklee Baby Massage Oil

Shaklee Baby Massage Oil, minyak yang sempurna untuk anda lakukan 
urutan manja dengan bayi. Penting tau buat urutan bayi nie, kerana ia 
antara cara terbaik untuk bina ikatan dengan bayi.


Malah, ada kajian mengatakan bahawa urutan boleh bantu tenangkan 
bayi, bantu pencernaan serta memperbaiki paten tidur bayi.

Keistimewaan minyak urut Shaklee Baby ini sudah semesti kerana 
bahannya yang 99% organik dan semulajadi. 

Adunan istimewa minyak organik dan ekstrak essential oil untuk 
melembapkan kulit dengan lembut. 

Juga mengandungi Lavender dan Chamomile untuk menenangkan.

(3) Shaklee Baby Soothing Lotion

Shaklee Baby Soothing Lotion memastikan kulit bayi kekal lembut 
dan lembap. 

Telah diuji sesuai untuk kulit sensitif. 

Ini bukan untuk bayi sahaja, malah kanak-kanak dan orang dewasa 
yang punyai kulit sensitif pun boleh pakai.


Aloe dan minyak organik seperti Shea Butter, Sunflower Seed dan 
kelapa membantu melembapkan kulit dan membajai nutrien kulit. 

Essential oils organik seperti Lavender, Chamomile, Rosemary dan 
Vanilla Fruit bantu rasa menenangkan. 

Losyen ini tidak melekit.

Shaklee Baby Produk Penjagaan Bayi Terbaik

Memang terbaik sangat semua bahan yang Shaklee gunakan untuk 
menghasilkan Shaklee Baby ini.

Ada Aloe organik, minyak organik, dan essential oils organik. 

Semuanya bahan-bahan organik premium. 

Tak perlu beli Essential Oils tambahan lagi. 

Kualiti premium setanding harganya.


Jika anda dah biasa menggunakan produk penjagaan bayi organik, 
atau ada anak yang mempunyai kulit sensitif dan eczema, 
boleh lah cuba Shaklee Baby ini. 

Sebab anak yang ada eczema tak boleh pakai sabun dan losyen biasa-biasa. 
Kena yang betul-betul lembut, organik dan selamat.


Sebenarnya dari awal November masa Shaklee announce Shaklee akan l
aunch Set Baby Products nih, ofcourse Yana dah beli siap siap 1 set 
untuk Ayish dan Yana sudah pun menggunakan all 3 products kat Ayish. 

Feedback daripada Yana sendiri lepas guna set nih pada Ayish :

• Untuk gentle wash (mandian) memang bau dia fresh macam kat spa! 
Ayish suka sangat, of course lepas mandi Mama gomol dia sebab bau 
wangi sangat kann.. Kulit Ayish pun jadi lembut and makin halus. 
Paling penting, tak memedihkan mata.

• Untuk lotion best sangat bau macam nak makan! Nasib baik dak 
Ayish tak kena makan dengan Mama 😋 Ayish pun suka bau lotion tu, 
lepas mandi sibuk dah ambil lotion suruh kita sapu kat dia. 
Paling obvious kulit Ayish always lembap dan tak kering.

• Massage oil Yana biasanya apply masa time mandi petang atau before 
Ayish tidur. Kalau sapu sebelum dia tidur tu memang nampak la dia lagi 
mudah nak tidur dan lebih nyenyak.

Especially untuk mummy-mummy yang ada baby dan kids yang 
mempunyai masalah KULIT SENSITIF, boleh lah cuba set nih 
inshaaAllah memang terbaik 👍🏻

Hubungi Yana untuk dapatkan Set Baby Products yang sangat best 
and exclusive nih.

Atau boleh click pada link di bawah untuk terus purchase secara ONLINE.



Monday, November 20, 2017

Y.O.U.T.H Skincare By Shaklee

Assalamualaikum and Hye

Rangkaian Penjagaan Kulit Muka Shaklee YOUTH ini merupakan 100% semula jadi (natural) dan dijamin BEBAS dari parabens, phtalates, hydroquinon dan mercury.


So here Yana nak share antara produk yang terkandung dalam YOUTH 
step by step :)

Langkah pertama :

Membersih secara menyeluruh hingga ke dalam pori dengan YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER.


Langkah kedua :

Menutup pori yang sudah dibersihkan dengan YOUTH PERFECTING SKIN TONER. Usually tak pakai toner lepas cuck muka antara punca pori muka besar.

Langkah ketiga :

Memulih dan memperbaiki kulit dengan YOUTH ACTIVATING SERUM.



Langkah keempat :

Melembap, mencerah dan memberi nutrisi kepada kulit dengan YOUTH AGE DEFENSE MOISTURIZER pada waktu siang dan YOUTH ADVANCE RENEWAL NIGHT CREAM pada waktu malam.


Penjagaan extra special :

Vitamin C dan E untuk meningkatkan keserian dan kecerahan kulit, membantu menghasilkan sel kulit baru serta menghilangkan kedutan dan menegangkan kulit dengan YOUTH RADIANCE C & E.


SKINCARE YOUTH diuji secara klinikal dan diuji secara dermatologi. Selain itu ia turut diuji oleh pakar mata (Ophthalmologist) membuktikan bahawa skincare ini selamat untuk mata, tidak merengsakan walaupun pada mata yang sensitif.

Ohhh yes, sebagai tambahan BB Cream pun ada :)

I am super duper excited on this new products!

InshaaAllah akan launch next year on Feb 2018, will update once available okay.


Sunday, October 1, 2017

ESP SHAKLEE : SUPPLEMENT PERTAMA KU

Assalamualaikum semua and Hye

Untuk entry kali nih, Yana nak share dengan anda semua berkenaan salah satu supplement Shaklee yang first sekali Yana consume iaitu ENERGIZING SOY PROTEIN atau singkatannya lebih dikenali sebagai ESP.


Yana merupakan pengguna ESP sejak lebih 4 tahun yang lalu dan ESP nih dah banyak sangat berikan positive effects pada diri Yana sendiri.

✨Before my wedding day, ESP bantu untuk jadikan kulit Yana lebih berseri dan juga Yana berjaya loose weight around 2 kg dalam masa 2 weeks.

✨Masa yang miscarriage on my first pregnancy, ESP bantu kuatkan balik otot rahim dan Alhamdulillah kemudian rezeki Yana pregnant kan Ayish. 

✨Lepas bersalin, ESP sangat membantu untuk baikkan luka bersalin czer lebih cepat dan juga ESP bertindak sebagai MILK BOOSTER - pekatkan dan banyakkan susu badan. 

✨Alhamdulillah Ayish pun kulit dia sangat gebuuu, badan pun lebih pejal dan tulang dia lebih kuat dengan asbab Yana consume ESP daripada dia kat dalam rahim sampai lah lepas bersalin dia dapat khasiat ESP melalui susu badan 😊


❤️ MY SHAKLEE BABY ❤️


Sampai sekarang Yana pun masih consume ESP lagi, setiap pagi sebelum breakfast Yana akan bancuh ESP nih dulu. Kadang kadang tu tak breakfast pun sebab dah kenyang, terus lunch je nanti baru Yana akan makan berat.


Basically, ESP merupakan salah satu supplement yang sangat penting untuk memiliki kulit yang sihat, lebih cerah dan berseri.

Salah satu punca kulit menjadi kusam adalah disebabkan kekurangan protein dalam diet harian.

INFO BERKENAAN ESP YANG YOU PERLU TAHU :

Protein sangat penting ibarat batu bata yang membina rumah, macam tu jugak protein ni merupakan blok asas kepada sel dalam tubuh badan kita.

Protein membantu untuk pertumbuhan, penyelenggaraan dan pembaikan tisu yang mana turut melibatkan kulit kita 😊

Bila kita mempunyai cukup protein intake setiap hari, secara tak langsung akan membantu dalam membina kulit yang sihat dan cantik ❤️

Keistimewaan ESP :

• Menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai secara genetik (non GMO)

• Setiap hidangan membekalkan 14g protein berasaskan tumbuhan - protein soya dapat membantu menurunkan paras kolestrol

• Membekalkan 9 asid amino yang diperlukan dalam badan which badan kita tak boleh hasilkan sendiri

• Kata dengan kalsium untuk membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat

Manfaat Protein dalam membina kulit yang sihat :

✅ Menggalakkan pertumbuhan, penghasilan dan perkembangan 
sel kulit yang sihat

✅ Membantu meningkatkan keanjalan kulit 

✅ Merangsang penghasilan collagen

So siapa yang consume cukup protein intake, boleh lah maintain muda sentiasa sebab baby skin kita sihat.

Yana share sekali antara testimoni pengguna ESP, termasuk lah testimoni Yana sendiri masa awal awal consume ESP lebih 4 tahun yang lepas :)
 Gambar sebelum, masa sebulan sebelum wedding day Yana. Gambar selepas seminggu selepas kahwin, kulit makin berseri dan yang penting makin slim❤️ 

 Feedback pengguna : Rasa kenyang even tak makan dari pagi, parut juga semakin pudar❤️
 Feedback pengguna : Kulit semakin licin dan bersih, jerawat juga dah kecut tanpa meninggalkan parut.

 Feedback pengguna : Jerawat makin berkurang, parut juga semakin pudar.

 Feedback pengguna : Jerawat tiada lagi, parut juga tiada. Kulit semakin licin, cerah dan berseri seri.

Feedback pengguna : Susu badan melimpah ruah dan pekat.

Untuk order secara online, boleh klik di sini.


Atau anda juga boleh terus hubungi Yana menerusi whatsapp :)


 
Copyright @2016 Lyana Hisham
All Right Reserved
Designed By Shahada Fauzi
Powered By
Blogger.com